Neumíte počítat, zkritizoval Miloš Zeman Českou televizi

24.09.2015 16:48

Prezident Miloš Zeman dnes znovu kritizoval Českou televizi. Nesprávně podle něj informovala o počtu účastníků jeho debaty s občany ve Frýdku-Místku. Zeman uvedl, že jich byly tři tisíce, Česká televize přitom podle něj hovořila o 500. Hlava státu to dnes řekla na tiskové konferenci po návštěvě Moravskoslezského kraje. Vyjádření televize ČTK zjišťuje.

Neumíte počítat, zkritizoval Miloš Zeman Českou televizi
Foto: Daniela Černá
Popisek: Asi tři tisíce lidí přivítaly prezidenta v Třinci

„Kolegové z veřejnoprávní, vždy objektivní televize, jestli každý číselný údaj dělíte šesti, jako je tomu v případě této návštěvy, obávám se, že vaše statistické informace jsou drobně zkreslené,“ nechal se slyšet Zeman.

Jako o důkazu pro televizi mluvil o fotografii pořízené dronem, na níž je prý možné všechny účastníky spočítat.

Vysokou návštěvnost debat s občany během návštěvy kraje si Zeman velmi pochvaloval. Za celou návštěvu se mohl podle svého odhadu setkat s asi 10 000 lidmi, a přiblížil se tak své vysněné metě, aby se každý občan ČR, který o to bude mít zájem, mohl setkat s prezidentem.

Kritika veřejnoprávní televize nezazněla letos ze strany Hradu poprvé. Jednou ze sporných událostí mezi Hradem a Českou televizí se stala stížnost Hradu na neodvysílání briefingu mluvčího Jiřího Ovčáčka v přímém přenosu. Rozdílné názory se ukázaly také v debatě o televizních poplatcích.

Uprchlíci a EU

Na dnešní tiskové konferenci po návštěvě Moravskoslezského kraje prezident Zeman také uvedl, že peníze určené na řešení migrační krize by Evropská unie měla posílat do států mimo Evropu. Reagoval tak na výsledky středečního mimořádného summitu EU k migraci. Zeman prohlásil, že peníze poslané do Evropy jsou vyhozené. Evropská unie by podle něj měla směřovat finanční pomoc do zemí, odkud uprchlíci odcházejí, nebo do těch, které s nimi sousedí.

„Pokud pomoc alokujete do Evropy, jsou to vyhozené peníze,“ míní český prezident. „Je třeba pomáhat buď v jejich zemích, nebo v sousedních státech, kam se uchýlili,“ dodal. Takovými zeměmi jsou podle něj Jordánsko nebo Turecko.

Premiéři a prezidenti evropské osmadvacítky se ve středu v Bruselu shodli na tom, že vyčlení peníze navíc pro evropské agentury, které se migrací zabývají. Další prostředky poskytne EU na krizovou pomoc postiženým členským zemím nebo podporu států na západním Balkáně, které se též potýkají s migračními tlaky.

 

Summit ovšem rozhodl i o podstatném navýšení prostředků na pomoc uprchlíkům ze Sýrie v Turecku a v dalších zemích Blízkého východu. Potvrdil také záměr získat dodatečné finance pro potravinový program OSN a pro práci Úřadu vysokého komisaře pro uprchlíky OSN.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: luš

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…