Nevážíte si nás, vytýká šéf protikorupční policie Němcové

16.06.2012 9:54

Šéf protikorupční policie Tomáš Martinec poslal předsedkyni sněmovny Miroslavě Němcové dopis, ve kterém si stěžuje na chování členů mandátního a imunitního výboru. Podle Martince kauzy svých kolegů zbytečně politizují a tím ztěžují práce policie.

Nevážíte si nás, vytýká šéf protikorupční policie Němcové
Foto: Zbyněk Pecák
Popisek: Předsedkyně sněmovny a první místopředsedkyně ODS Miroslava Němcová

„Garantuji profesionalitu svých podřízených, kteří mají moji naprostou důvěru a podporu. Nemohu nečinně přihlížet zpochybňování policejní práce tam, kde tomu tak není,“ píše podle serveru Lidovky.cz v dopise Martinec. Vadí mu také to, že je policie často terčem verbálních útoků ze strany poslanců. Ti je označují za “partu plukovníků” a vytýkají policii, že za mříže putují pouze členové opozice. Velkým problémem je také podle Martince zbytečná medializace kauz, která práci policie rozhodně neulehčuje.

Šéf protikorupční policie si také stěžuje na to, že poslanci veřejně mluví o spisu, který jim policie poskytla. Policie tak ale učinila pod podmínkou, že nedojde ke zveřejnění a medializaci obsahu. Dopis se stížnostmi od Martince doputoval na začátku června i k samotnému výboru, ten ale námitky protikorupčního šéfa nevyslyšel. „Výbor schválil odpověď, která připomínky policie odmítla. Policie se nemá vměšovat do činnosti parlamentního orgánu,” řekl šéf výboru a lídr ČSSD Bohuslav Sobotka.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: ane

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ivan Hoffman: Přichází generace, které práce nic neříká. Než by se dřela, raději se uskromní

17:45 Ivan Hoffman: Přichází generace, které práce nic neříká. Než by se dřela, raději se uskromní

POHLED IVANA HOFFMANA Je příslovečný brod pro naši civilizaci blízko, nebo se naopak vzdaluje, uvažu…