Nic špatného jsem neudělal, tvrdí Úlehla. Založí si sdružení a půjde do voleb

11.08.2013 14:42

Nespravedlivé a emotivní. Poslanec Tomáš Úlehla, kterého ODS vyloučila ze svých řad kvůli jeho nehlasování o důvěře kabinetu Jiřího Rusnoka, se v rozhovoru pro server iDnes.cz rozpovídal o tom, jak hodnotí vyloučení ze strany a co plánuje do budoucna.

Nic špatného jsem neudělal, tvrdí Úlehla. Založí si sdružení a půjde do voleb
Foto: ods.cz
Popisek: Poslanec za ODS Tomáš Úlehla

ODS už podle Úlehly není stranou, co bývala dříve, a jeho vyloučení to prý jen dokazuje. „Je to vztyčený prst dalším kolegům, aby neřešili své případné ideologické rozpory podobným způsobem. Někteří mladí členové, kteří se dostali do vysokých funkcí, začínají ODS měnit na Občanskou demagogickou stranu. A byl bych nerad, aby se o ní hovořilo jako o Občanské diktátorské straně,“ uvedl.

Úlehla nevidí podle svých jediný důvod, aby byl po devatenácti letech členství bez jakékoliv aféry tak náhle vyloučen, a jen za to, že nehlasoval. „Ustanovení ODS hovořilo o tom, že poslanci nesmí hlasovat pro Rusnokovu vládu, což jsem neučinil,“ bránil své rozhodnutí opustit sněmovnu před vypuknutím hlasování.

Zdůraznil také, že i nadále zůstává pravicovým politikem, který hájí konzervativní hodnoty ODS. „A budu dál hlasovat jednotně s ODS, i když mě už zařadili mezi nezařazené. Zatím mě jen nestihli přesadit,“ dodal.

Zlíňáci nezapomínají, voleb se zúčastním

Úlehla prozradil, že nyní zvažuje založení vlastního sdružení výhradně pro účast v komunálních volbách. „Pokud do voleb půjdu, budu usilovat o post nejvyšší. Vím, co dělám. Po tolika letech v politice už nejsem naivní, ale ani unáhlený. Můžeme získat tolik hlasů, abychom se do zastupitelstva dostali. Pak to bude věcí politické dohody a boj o dosažení možného,“ nastínil poslanec. Od chvíle svého vyloučení z klubu ODS prý dostává od lidí celou řadu podpůrných SMS zpráv i emailů, v nichž ho přímo vyzývají k tomu, aby nějaké sdružení založil.

Jeho sdružení bude podle něj zcela otevřené a přihlásit se do něj bude moci každý slušný člověk bez ohledu na politickou příslušnost, ovšem s výjimkou členů KSČM.

Počítá také, že se zúčastní příštích komunálních voleb v roce 2014. „Všichni ti, kdo tvrdí, že jsem se ze Zlína vytratil, uvidí, kolik získám preferenčních hlasů. Věřím totiž, že Zlíňáci nezapomínají. Byl bych rád, kdyby se mnou počítali,“ dodal Úlehla.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: nem

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…