No tohle! Přímo nám pod nosem procházely stovky nelegálních zbraní. Končily v rukou...

28.01.2019 14:04

Speciální policejní komando v Německu známé pod zkratkou SEK odhalilo skupinu pašeráků zbraní. Podle informací deníku Bild byly pašovány ze Slovenska přes Českou republiku a končily v Berlíně. Šlo o zbraně z plastu, které nebylo možné odhalit na detektorech kovů, ale po patřičných úpravách je bylo opět možné použít k zabíjení.

No tohle! Přímo nám pod nosem procházely stovky nelegálních zbraní. Končily v rukou...
Foto: Hans Štembera
Popisek: Velvyslanectví Německé spolkové republiky v Praze

Server německého deníku Bild napsal, že minulý týden ve čtvrtek brzy ráno německé speciální komando zadrželo gang deseti pašeráků zbraní. Policisté zasahovali na více než 20 místech, mimo jiné i v berlínské čtvrti Spandau.  Čtyři lidé byli vzati do vazby. Byl mezi nimi i šestapadesátiletý občan Turecka a sedmapadesátiletý občan Ruské federace. Právě Rus policistům později prozradil, že skupina pašovala zbraně ze Slovenska přes Českou republiku do Německa.

Zbraně mohly být prodány na černém trhu, policie zajistila stovky pistolí Glock a pušek. Podařilo se zajistit na 700 zbraní. Jedna z objevených zbraní byla spojena s přestřelkou ze srpna 2018 v berlínské čtvrti Kreuzberg. Detektivové skupinu sledovali přibližně rok a půl.

„Profesionální zásah policie z dnešního (čtvrtečního) dne je výsledkem dlouhotrvajícího vyšetřování. Policie dlouhodobě upozorňuje, že z kriminálních činů nelze obviňovat jen arabské klany, jak se to v poslední době děje ve veřejných diskusích. Tento případ jasně ukazuje, že existují rozsáhlé mezinárodní multikulturní sítě, které páchají zločiny i v našem hlavním městě,“ doplnil k tématu policejní mluvčí Benjamin Jendro.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

18:22 Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

Jak ovlivní balík pomoci z USA a nové mobilizační předpisy pro Ukrajince vývoj rusko-ukrajinského ko…