Novinář Komárek se prý chlubí, že chodil s holkou Jakla z Hradu

19.09.2012 15:31

Komentátor MF Dnes Martin Komárek se ve středečním zamyšlení ostře pustil do prezidenta republiky Václava Klause a jeho výpadům se nevyhnul ani prezidentův tajemník Ladislav Jakl. Ten už asi ví, jaký důvod článek má.

Novinář Komárek se prý chlubí, že chodil s holkou Jakla z Hradu
Foto: Hans Štembera
Popisek: Ladislav Jakl

Podle Komárka je do celé záležitosti kolem rebelů protestujícím proti zvyšování daní zapojen prezident Klaus, který si přeje Nečasův pád. Možný prý i proto, aby zakázku na dodávku Temelína dostali Rusové.

„Do celé hry je zapojen prezident Klaus. Kdo o tom pochybuje, měl by věnovat pozornost tomu, jak vehementně to popírá jeho fálumuls Ladislav Jakl. Dlouho už platí, že co Jakl popírá, je pravda,“ napsal Komárek.

KOmunista Komárek

Ladislav Jakl na svých stránkách odhaluje možné motivy Martina Komárka. Kdosi Jaklovi totiž poslal mail, v němž Komárek údajně odpovídá panu D. Prokopovi na to, že ho Jakl nazval 7. září komunistickým novinářem.

„Komunistický novinář Martin Komárek z deníku Mladá fronta je školní příklad agitátora. V dnešním komentáři (MFD, 7. 9.) píše o tom, že Václav Klaus vášnivě podpořil vzbouřence v ODS. Co na tom, že ony poslance Václav Klaus slovem nepodpořil, natož s vášní (koko se nenamáhá s citací nebo udáním zdroje). Co na tom, že konzistentně a dlouhodobě byl Klaus vždy proti zvyšování daní a že i proti tomuto konkrétnímu zvýšení sazeb DPH vystoupil dříve než tito poslanci. Co na tom, že ti poslanci jsou vesměs největšími kritiky Václava Klause v ODS. To je agitátorovi Komárkovi jedno. Nepotřebuje fakta, potřebuje sledovat vytýčený agitační směr: předvést prezidenta jako škůdce. Tenhle novinář je prostě koko. KOmunista Komárek,“ reagoval tehdy na Komárka Jakl.

Lepší je nefanatický komunista, než pravicový fanatik

Nějaký pan Prokop pak prý napsal Komárkovi tento mail: „Vážený pane M.Komárku, chtěl bych se Vás zeptat, proč Vás pan Jakl nazývá komunistou. Je to snad z toho důvodu, že jste údajně pracoval v Rudém právu ještě před rokem 90? Nebo naráží na minulost vašeho otce? Nebo proč užívá tento invektiv? Nějak nerozumím tomu, proč se do Vás naváží tímto způsobem. Děkuji za odpověď. Zdraví D.Prokop.“

A následuje údajná odpověď Martina Komárka: „Děkuju, má to ještě jeden aspekt. Pod vlivem svého otce jsem nevěřil, že je možno změnit režim vně KSČ, ale pouze cestou „pěrestrojky“. Podporoval jsem Gorbačova, který byl mnohem odvážnější než český režim. Aniž bych se chtěl obhajovat, nepočínal jsem si úplně zbaběle, za odbojnost jsem byl z novin vyhozen. S Láďou Jaklem jsem vypil mnohá piva za studií, byli jsme přátelé, dokonce jsem chodil s holkou, kterou opustil. Byl to dobrý redaktor Lidových novin. Vedle Klause se bohužel zbláznil a stal se z něho fanatik. Já si pořád myslím, že lepší je nefanatický komunista, než pravicový fanatik. Ale jsem taky poťouchlý a v zítřejším článku v MF DNES to Jaklovi mezi řádky vracím. Moc děkuju za Váš hezký mail. Mějte se dobře, Martin K.“

„Zajímavé. Od piva si Komárka nepamatuju, to mě u něj překvapuje. Zato jeho vyznání, že je líp být komunistou než pravičákem, to mě u něj nepřekvapuje vůbec,“ okomentoval údajnou korespondenci Jakl.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Lukáš Petřík

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Blanárova schůzka se „zakázanými“ médii. Co padlo za dveřmi? Analytik zná odpověď

5:00 Blanárova schůzka se „zakázanými“ médii. Co padlo za dveřmi? Analytik zná odpověď

TÝDEN V MÉDIÍCH Petr Fiala neměl žádné kmotry v pozadí, nikdo mu zadarmo nic nedal a musel se adapto…