Novinářka Lorencová, bývalý vyšetřovatel z KSČM, Vít Bárta a Marvanová. Pusťte si dnes večer Jílkovou

28.11.2013 12:50

Boj proti korupci. V Česku stále znovu a znovu rozebírané téma. Daří se proti korupci bojovat? O tom v pořadu České televize „Máte slovo“ Michaely Jílkové povede ostrou debatu někdejší šéf VV Vít Bárta, který stane proti právničce Haně Marvanové, komunistickému poslanci Zdeňku Ondráčkovi nebo proti poslankyni ANO Janě Lorencové, bývalé novinářce.

Novinářka Lorencová, bývalý vyšetřovatel z KSČM, Vít Bárta a Marvanová. Pusťte si dnes večer Jílkovou
Foto: Věci veřejné
Popisek: Vít Bárta na volební konferenci Věcí veřejných

Exposlanec Vít Bárta dostal od sdružení Rekonstrukce státu cenu „BLA BLA“ za to, že v uplynulém volebním období o boji proti korupci dlouze mluvil, ale v praxi proti němu prý mnoho nedělal. Sám Bárta se proti tomu důrazně ohrazoval. Připomeňme, že teď je obviněn z neoprávněného získávání informací od někdejšího agenta BIS. Toho se měl dopustit ještě v pozici šéfa bezpečnostní agentury ABL.

Advokátka Hana Marvanová je veřejnosti dobře známá např. svou kritikou amnestie exprezidenta Václava Klause, která se hluboce dotkla poškozených klientů v kauze H-System. I ona zavítá do studia České televize společně s Janou Lorencovou, poslankyní za hnutí ANO, a komunistickým poslancem Zdeňkem Ondráčkou, který prošetřoval korupční kauzy. Své v boji proti korupci řeknou také senátor Miloš Vystrčil za ODS a starosta obce Krašovice Josef Henžlík.

Připomeňme, že především starostové malých obcí si v poslední době opakovaně stěžují na novelu zákona o zadávání veřejných zakázek, která měla v maximální možné míře omezit prostor pro korupci. Starostové kontrují, že kvůli příliš přísným pravidlům nejsou často schopni zrealizovat nutné veřejné zakázky ve prospěch svých obcí.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Ing. Kateřina Konečná byl položen dotaz

Populismus?

Dobrý den, proč s návrhem na snížení platu přicházíte až teď před volbami? A jestli vám přijde vysoký, což nerozporuji, zajímalo by mě, co s tak vysokým platem děláte vy? Dáváte třeba část na dobročinné účely, jako to třeba dělal prezident Zeman? A ještě jedna věc, není plýtvání penězi celý chod EU,...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Migranti a infekční choroby. „Vláda se to snaží bagatelizovat.“ Profesor Beran varuje

22:15 Migranti a infekční choroby. „Vláda se to snaží bagatelizovat.“ Profesor Beran varuje

Výskyt černého kašle v ČR dosáhl svého dlouholetého maxima. Vedle zvýšeného výskytu černého kašle se…