Novinářka cestovatelka od Člověka v tísni: Nejvíc sexuálního obtěžování jsem zažila tady v Čechách

13.01.2016 7:47

I když není novinářka a koordinátorka projektů Člověka v tísni Markéta Kutilová ani prsatá, ani blonďatá, ani vyzývavá, přesto ve svém životě čelila desítkám situací, které lze bez přehánění označit za sexuální obtěžování. „Zhruba třetina se stala tady v Česku. A obtěžovali mne Češi,“ píše Kutilová v článku, který vyšel na serveru Reportermagazin.cz.

Novinářka cestovatelka od Člověka v tísni: Nejvíc sexuálního obtěžování jsem zažila tady v Čechách
Foto: Hans Štembera
Popisek: Sex. Ilustrační fotografie.

V Česku prý čelila něčemu, co by se dalo označit jako sexuální obtěžování, minimálně dvacetkrát. „Ti muži mluvili česky,“ upozornila. Přiznala nicméně, že zhruba dvakrát víc případů sexuálního obtěžování zažila v zahraničí. „Nejvíce na Srí Lance, v Pákistánu a v Íránu, tedy v zemích, kde jsou mladí muži poměrně dost sexuálně frustrovaní,“ píše s tím, že v těchto zemích je bílá žena často vnímána jako bájná postava z porna. „Přičemž statisticky největší úspěchy sklízí porno právě v zemích, kde je pro mladé muže těžké či nemožné navázat sexuální vztah před svatbou – z kulturních, společenských a náboženských důvodů,“ vysvětluje.

  • Celý text je ZDE

„Podívej se na to takhle: jediné bělošky, které tihle kluci kdy viděli, jsou holky v pornu nebo v hollywoodském filmu, kde vztahy jsou taky dost uvolněné,“ vysvětlil Kutilové její známý, univerzitně vzdělaný Pákistánec. A dodal: „Mají za to, že západní ženy jsou povolné a svolné ke všemu. Proto se nediv, že když jsi mezi nimi, mají pocit, že si na tebe můžou aspoň sáhnout. Vždyť vy bělošky to máte přece rády.“

Vím přesně, co dívky napadené v Kolíně nad Rýnem zažívaly

Kutilová uvádí, že „být sexuálně obtěžovaná je hnusný pocit“. I proto se jí osobně dotklo, co se dělo na silvestra v Německu. „Vím přesně, co napadené dívky a ženy prožívaly. A jak je ty chvíle budou znovu a znovu pronásledovat,“ píše.

Je ale přesvědčena, že to, co se stalo, je důsledkem alkoholu, silvestra a davové anonymity. „Je nesmysl se domnívat, že jde o nějakou muslimskou kulturu znásilňování a sexuálního obtěžování. Nic takového neexistuje. Pro mě to prostě byli konkrétní muži a ti jsou za to odpovědní. A je mi jedno, zda byli černí nebo zelení. Pokud vás někdo obtěžuje, vnímáte jen to, že je to muž a že je silný. Je vám ukradené, jestli je křesťan, muslim nebo budhista,“ vysvětluje svůj pohled na celý problém.

Je jasné, že mezi milionem běženců jsou i kriminálníci, lenoši a blbci

Podle jejího názoru by nyní byla velká chyba zobecňovat a tvrdit, že žádní uprchlíci nerespektují naše zákony, kulturu, hodnoty a ženy. „Jen do Německa přišel za poslední rok milion běženců. A je jasné, že ne každý z nich začne usilovně studovat, aby z něj byl inženýr nebo doktor. Jsou mezi nimi kriminálníci, lenoši, blbci… Jako mezi každou skupinou lidí,“ tvrdí.

A doufá, že si snad Němci konečně uvědomí, že si musí začít pečlivě vybírat, koho přijmout a koho ne.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

autor: vam

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:
Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…