Novinky z Itálie, ze kterých vám bude zle. Třeba z toho, jak vůdce gangu, který znásilnil a málem utopil Polku, dělal v neziskovce

05.09.2017 21:10

ROZHOVOR Itálie stále více kolabuje pod záplavou migrantů z Afriky. Případ z Rimini, kde čtveřice mužů původem z Afriky kolektivně znásilnila a poté se pokusila utopit polskou turistku, zatímco jejího přítele zmlátili do bezvědomí, šokoval již dost otrlou Evropu. Podrobnosti o čtveřici pachatelů, které přináší úspěšná česko-italská blogerka Monika Pilloni, vás nejspíš konsternují ještě více. A není to jediný šokující příběh z dnešní Itálie.

Novinky z Itálie, ze kterých vám bude zle. Třeba z toho, jak vůdce gangu, který znásilnil a málem utopil Polku, dělal v neziskovce
Foto: repro youtube, tan
Popisek: V italském Rimini došlo k několikanásobnému znásilnění polské turistky

Anketa

Máte rádi seriál ,,30 případů majora Zemana"?

90%
10%
hlasovalo: 12205 lidí

Co se týče imigrantů, získal evropský čtenář a divák značnou otrlost. Nepřekvapí jej, když vidí obrázek snědého muže, kterak kráčí po náměstí zcela nahý. Přesto ale v České republice, tak jako v dalších evropských zemích, vyvolaly velký rozruch hraničící se zděšením víkendové události z italského Rimini, kde čtveřice imigrantů kolektivně znásilnila polskou turistku, pak se ji pokusila utopit a jejího přítele zmlátila do bezvědomí. Italové jsou nejspíš dnes ještě otrlejší, jakou reakci tedy vyvolal tento hrůzostrašný incident tam?

Ano, bohužel je to pravda. Když má někdo něco na podnosu každý den, tak si na to začíná zvykat, i kdyby nechtěl. Ve skrytu duše si lidé myslí, hlavně že se to nestalo mně anebo někomu z rodiny. Ale to je chyba! Každá znásilněná žena mohla být vaše sestra, matka, žena anebo jste to mohli být vy!

Normálně smýšlející občané jsou každopádně zděšeni nad nevídanou brutalitou ze stran migrantů, ale upřímná lítost nad tím, co se děje, nic nezmění, je třeba se vytrhnout ze všeobecné apatie. Všichni, kdo podporují tuto nelegální a masivní imigraci, jsou spoluviníci a každé znásilnění, napadení či usmrcení spočívá i na nich.

Ještě chci připomenout, že 30. září uplynuly dva roky od brutálního zavraždění důchodců, manželů Solanových na Sicílii. Žadatel o azyl z Pobřeží slonoviny, Mamadou Kamara, pána podřízl jako nějaké zvíře a jeho manželku zmlátil, znásilnil a nakonec ji vyhodil nahou z balkónu, a tím ji dodělal. Sebral cennosti, převlékl se do oblečení pana Solana a vrátil se do nedalekého střediska pro žadatele o azyl.

V reakci na tuto událost způsobil šok i jistý „mezikulturní  zprostředkovatel“ italské neziskovky původem z Pákistánu, který na sociálních sítích Evropanky poučoval, že se vášním imigrantů nemají bránit, neboť když překonají první bolest a šok, je to prý jako normální sex. Takovéto názory, že se máme dobrovolně podvolit (byť třeba ne vyjádřené takto extrémně), jsou dnes v Itálii běžné, nebo je to výjimka?

Coop Lai-Momo nakonec rozvázala definitivně pracovní poměr s autorem neslýchaného názoru, který napsal na Facebook 24letý pákistánský „mezikulturní zprostředkovatel“ Abid Jee.

Občas se ze strany některých imigrantů objeví na sociální síti pochvalné názory na různé násilnosti. Speciálně po útocích v evropských městech. Není to zdaleka ojedinělý případ.

Dále zde máme případy, jako ten, který se stal ve středu v Padově. Žadatel o azyl z Gambie s Koránem v ruce napadl při kontrole policisty a vyřvával, že ten masakr ve Španělsku ISIS udělal dobře, že nás všechny zabijou a že jsme nevěřící a že Alláh je mocný. Policii je tato osoba známá kvůli prodeji drog. Gambijce prý nebylo možné vyloučit ze země, protože ještě probíhá odvolací proces proti zamítnutému statutu uprchlíka – žadatele o azyl. Takže byl zatím vyhoštěn z Benátského kraje…

Dobromilové rádi argumentují tím, že znásilňují také Evropani. Samozřejmě že ano. A tak proč musíme importovat násilníky ze zbytku celého světa, když zde máme ty naše? V Itálii ministerstvo vnitra publikovalo informaci, že 40 % ze všech znásilnění je způsobeno migranty. Zde se opět ozývají vítači plesající nad tímto strašným výsledkem: „Vidíte, migranti znásilňují méně.“ Opak je pravdou. V Itálii žije přibližně 60 milionů obyvatel a z toho je asi 10 % imigrantů, takže je jasné, že nebezpečí znásilnění od migranta je mnohonásobně vyšší. Pro migranty v jejich společnosti žena nemá žádnou cenu.

Po usilovném pátrání se v neděli 3. 9. 2017 podařilo dopadnout celou násilnickou bandu. Šéf bandy je 20letý Guerlin Butungu, který přijel jako migrant v roce 2015 na ostrov Lampedusa, vítačský systém ho odeslal do Pesara Urbina, kde žil jako host na náklady italských daňových poplatníků. Kromě kurzů na číšníka byl také zaměstnán jako pomocník v neziskovce… Vedl, jak se zdá, dvojí život: po nocích na diskotékách a ve volném čase oblečen do elegantních obleků, život, který si těžko mohl dovolit ze svého platu. A také jako vůdce bandy násilníků. Měl povolení k pobytu z humanitárních důvodů a dále měl požádáno o azyl.

Po útoku byl zadržen na nádraží, když se snažil ujet do Francie.

PODROBNOSTI ZDE.

Dalšími dvěma byli nezletilí bratři z Maroka. Mají již v rejstříku „drobné“ přestupky za krádeže a výhrůžky. Prý byli pod vlivem alkoholu a kdoví, možná i drog, jak je napsáno v novinách.

Oba bratři, 15 a 16 let, se přihlásili na popud otce, který je poznal na snímku (otec Mohamed, starý 51 let, si teď právě odpykává domácí vězení za krádeže a rvačky a je bez platných dokladů a matka byla napomenuta kvůli několika agresím vůči sousedům). Chlapce omlouval, že nějaká ta krádež není tak závažná, ale ublížit, to se nemá. Podle jeho tvrzení ten nejmladší chlapec má přiznanou 80% invaliditu (není specifikováno na co, ve videu chlapec chodí normálně, asi to kvůli pohybovému ústrojí nebude), a tak k nim chodí vychovatelka.

Margherita, Hiba a Irene, 15leté vrstevnice chlapců, sdělily novinářům, že nejmladší Maročan se chová jako psychopat a mluví jen o vraždách a znásilňování… Dávají si na něho proto pozor… Jednou prý se mu zalíbila jejich kamarádka Laura, a tak před všemi řekl, že ji opije a znásilní… Často si prý hledá záminku ke rvačce, napadl dokonce i revizora v autobusu. Nakonec také přiznaly, že je na snímku poznaly, ale nic neřekly. Kamarádi prý chodili skvěle oblečení a měli hodně peněz.

Poslední násilník, Nigerijec, byl zadržen kvečeru v Rimini. Je mu sedmnáct let.

V tento moment se všichni čtyři snaží vyvléknout z odpovědnosti za znásilnění. Tři nezletilí tvrdí, že oni se podíleli pouze na bitce, ale znásilňoval jen plnoletý Butungu z Konga, který je naváděl, co mají dělat. Butungu však jakékoliv obvinění odmítá.

Polsko se bude snažit o vydání čtyř údajných pachatelů znásilnění v Rimini. Řekl to polský náměstek ministra spravedlnosti Patryk Jaki.

V neděli večer Matteo Salvini, lídr politické strany Liga severu, promluvil na tribuně akce Berghem Fest v Alzanu Lombardu (provincie Bergamo) mimo jiné i na téma znásilnění a o posledním případu v Rimini. Prohlásil: „Co chcete udělat nezletilému, opilému a zdrogovanému? Před vyhoštěním chemickou kastraci, tím ho přejde chuť to udělat znovu.“

Zmínil se i o znásilnění 81leté stařenky v parku v Miláně. Podle slov této oběti to byl tmavý cizinec. Stalo se to ve středu okolo desáté hodiny ráno. Nechtěl nic slyšet o tom, že by mu dala peníze, opakoval, že chce ji, a zatáhl ji do křoví. Zraněná po znásilnění byla naštěstí schopna dovolat se pomoci.

Není to první důchodkyně, které se to v poslední době stalo. V Bari byla brutálně znásilněna 76letá žena, když ji před supermarketem oslovil jeden ze stálých afrických žebráků. 26letý Nigerijec s ní odnášel tašky s nákupem k nedalekému domu své oběti. Jakmile šli okolo opuštěné budovy nemocnice, tak ji migrant strhl dovnitř a opakovaně znásilnil. V bolestech dokázala zavolat svému synovi o pomoc. V šoku a s těžkými zraněními byla dopravena v kritickém stavu do nemocnice.

Matteo Salvini, předseda Hnutí My se Salvinim (NcS – Noi con Salvini) má být jakousi jižanskou odnoží Ligy Severu. Hnutí je nazýváno mainstreamovými médii jako „pravicové a antiimigrační“, což mu dává u obyčejných Italů slušné šance. Jak se této „jižní“ odnoži Ligy daří vstupovat do politického zápasu? A objevují se nějaké jiné významnější politické subjekty, které by si troufly kritizovat migraci?

Hnutí My se Salvinim se rozrůstá. V této těžké situaci, ve které se nachází celá Itálie, se stále více lidí ztotožňuje s myšlenkou Mattea Salviniho, předsedy Ligy Severu. NcS je přímo součástí ligy. Tak jako Liga Severu je terčem mediálních ataků ze stran představitelů levice, neziskovek a muslimů… Všech, kteří mají na imigrační vlně své zájmy.

Krajský koordinátor hnutí NcS pro Apulii, Rossano Sasso, se na Facebooku vyjádřil k  rozhovoru, který měl uskutečnit imám Sharif Lorenzini v den islámského Svátku oběti Eid Al Adha s novinářkou pro deník Repubblica (povinně zahalenou, jinak by ji Lorenzini vůbec nepřijal): Imám z Bari slovně atakuje hnutí My se Salvinim. Pro imáma z Bari hnutí My se Salvinim podkopává mírové soužití mezi národy, křesťany a muslimy. „My. Nejsme to my, kdo považuje za káfira každého člověka, který má jiné náboženské přesvědčení než je to naše. Nejsme to my, kdo považuje ženu za méněcennou. Stále to nejsme my, kdo zabíjí děti, ženy a muže ve jménu Alláha. P.S. I když nás imám z Bari přiřadil do ‚seznamu špatných‘, my strach nemáme.“

Co se týče někoho dalšího, kdo se nebojí kritizovat migraci a migranty, je to určitě spojenec Ligy ve středopravici, Giorgia Meloni, předsedkyně Fratelli d’Italia.

V souladu s případem znásilnění v Rimini Laura Boldrini ani nemukla. Tato její mediální volba rozpoutala rozhořčení a polemiku, jelikož bylo žádoucí, aby žena v nejvyšší státní funkci odsoudila takový hrozný zločin.

A k tomu se právě vyjádřila Giorgia na Facebooku. „Ptám se jako žena, matka a občanka: opravdu Laura Boldrini, žena, která má nejvyšší post v Italské republice, nemá co říct o těžkých znásilněních v Rimini, spáchaných skupinou magrebských červů? Je opravdu ve jménu ideologické obrany masové imigrace ochotna přijmout sexuální násilí jako ‚nezbytné zlo‘ multikulturalismu?“

Samozřejmě že její slova značně pobouřila příznivce imigrace a mnohé levicové zástupce v parlamentu.

V minulém týdnu web deníku Washington Post referoval o městě Pistoia, kde už i radním došla trpělivost a začali nejen omezovat pomoc migrantům, ale rovněž trestat ty, kteří tak učiní. Je to jen výjimka, nebo se skutečně mění postoj doposud proimigrantských místních samospráv?

Od začátku imigrační invaze bylo mnoho lidí, co si nedokázalo představit, kam až to povede, a přišli na to až nyní – poté, co slepě pomáhali nelegálním imigrantům (naprostá většina je nelegální – pouze 5 % jsou uprchlíci). Lépe později než nikdy. Dramatické je, že mezitím autochtonní spoluobčané na pomoc čekali marně. Na mnoha místech Itálie se přístup k migrantům změnil. Postupně i ti největší dobráci přicházejí na to, že jsou tito občané jiné kultury neintegrovatelní…

Ale ještě pořád si migranti nemohou stěžovat a vymýšlet si, že by nedostali bezplatné a přednostní ošetření. Ital musí čekat v rámci státní zdravotní péče na některé úkony a kontroly měsíce … někdy i více než rok. Vím to z vlastní zkušenosti. V dubnu jsem se objednala na prohlídku na kardiologii … v polovině února budu na řadě. Anebo tu prohlídku mohu mít do tří dnů v rámci privátní péče za 150 euro.

Premiér Gentilioni se v týdnu zúčastnil s Angelou Merkelovou, Emmanuelem Macronem a španělským premiérem Rachoyem summitu evropských velmocí o migraci. Věří Italové ještě tomu, že evropští politici budou vůbec schopni s imigrací něco udělat?

Občané zdravého rozumu evropským politikům – Němcům, Francouzům a Španělům nevěří. A Gentirenzimu, jak je Gentilioni nazýván (v narážce na jeho názorovou podobu s jeho předchůdcem Matteo Renzim – pozn. redakce), už vůbec ne. Kdyby zde byl zájem s imigrací něco udělat, tak by se to udělalo dávno a nepadaly by ve vládě návrhy typu Ius Soli – darovat občanství všem (i nelegálním) migrantům, kteří se narodí na italském teritoriu – k tomu se totiž váže nikdy nekončící „nabalování“ rodiny a příbuzných … sloučení rodiny. Italská levice totiž potřebuje nutně nové voliče. Ti dosavadní se pomalu začínají probouzet.

Papež František nedávno vzbudil značný rozruch svými slovy, že solidarita a pomoc uprchlíkům jsou důležitější než národní bezpečnost. Jaký byl ohlas na tato slova v Itálii? Na jednu stranu je to země, která bezpečnostní rizika migrace pociťuje snad nejvíce, ale na druhou stranu jsme se v minulosti bavili o tom, že místní „františkovští“ kněží tvrdě prosazují mezi farníky proimigrační linii a hrozí farníkům, že když neotevřou svá srdce, přijdou do pekla…

No ano, papež stále perlí. Propaguje vehementně i shora uvedené Ius Soli… A pak se prý Vatikán nemíchá do vnitřní politiky státu.

Stále více lidí se obrací k papežovi zády, jelikož jeho snaha v oblasti vítání na úkor bezpečnosti je naprosto nepochopitelná. Na jedné straně jsou křesťané pronásledovaní a hubení muslimy a on stále za muslimy oroduje.

Výborně vystihl papežovu náturu novinář a expert přes geopolitiku Max Ferrari, když ve svém příspěvku na Facebooku napsal, že kardinál Bergoglio (civilní jméno papeže Františka – pozn. redakce) oznámil, že pojede v listopadu do Asie. Pojede snad do nějaké země podpořit pronásledovanou křesťanskou komunitu, kde jsou členové často zabiti nebo odsouzeni k smrti za jejich víru? Ne, o tom se nikde nevyjádřil. Nikdy. Půjde do buddhistické Barmy s velkou tradicí pohostinnosti katolických misí a kde sídlí jistý počet křesťanů, a to zejména v horských oblastech. Ale nepojede tam za nimi, jede tam odsoudit údajný buddhistický rasismus proti nelegálním bangladéšským muslimským imigrantům, které chce Barma vyhostit a kteří nedávno napadli policii a vojáky. Problém by mohl být rychle vyřešen, pokud by Bergoglio přesvědčil Bangladéš, aby si je vzal zpět (místo toho již vychytrálci mají uzavřené hranice a vyhlásili nulovou toleranci, oni mohou...), ale zřejmě by to nebyla dostatečně významná zpráva, kdyby Bergoglio nemohl předvést svou obvyklou proislámskou propagaci proti zbytku zlého světa.

Itálie se pokusila prosadit nějaká pravidla do přepravy imigrantů a připravila jakýsi kodex, který některé neziskovky odmítly podepsat. Jaká je situace dnes?

Nejvíce od začátku byla proti kodexu organizace MSF – Lékaři bez hranic, Sea Watch a Jugend Rettet – nachytaná při nákladce migrantů za asistence pašeráků. Dále nechtěla podepsat SOS Mediteraneé, ale vypadá to, že po úpravě některých bodů v kodexu to NNO podepíše. Úpravy se týkají především těchto bodů: přítomnost policie na palubě pouze s mandátem od soudu a povolení překládky v rámci koordinace pobřežní hlídky.

Nejsou to jediné problémy Itálie, kde je těžce zkoušena například i ekonomika. Uprostřed minulého týdne obletěl svět názor ekonomického novináře Matthewa Lynna, podle kterého by Itálii mohl zachránit odchod z eurozóny a osamostatnění ekonomiky. Na zemi poměrně tvrdě dopadla finanční krize eurozóny a italské banky dodnes bojují o přežití. Jak se Italové stavějí k euru? Vidí odchod z eurozóny jako jakousi soft variantu Brexitu jako řešení?

Dá se ještě samostatným státem nazývat země, která nemá vlastní měnu a je závislá na Centrální evropské bance? Taková země může akorát vykonávat funkci exekutora na vlastních občanech.

Co se týče myšlenky odchodu z eurozóny a dále přípravy na období „po euru“, to propagují Liga Severu a Matteo Salvini již od roku 2014, kdy se pořádaly kongresy No Euro Tour, kde známý ekonomista Claudio Borghi Aquilini skvěle vysvětlil, jakou funkci má vlastní měna a jakým způsobem se dá s vlastní měnou udržet konkurenceschopnost na trhu. Dále se projekt rozvinul na Basta Euro, kdy Borghi Aquilini připravil brožuru ve spolupráci s dalším expertem, ekonomem Albertem Bagnaiem o 40 stránkách, kterou ilustroval známý karikaturista Krancic.

Je jasné, že to není jednoduchá záležitost, ale většina lidí je přesvědčena, že Evropská unie, tak jak je nastavena nyní, nebude mít dlouhého trvání, a kdo odejde z EU dříve, ten na tom bude nejlépe. Italové na euru ztatili vše, co mohli ztratit… Před eurem byla Itálie jednou z předních ekonomických mocností, dnes je to země se 40% nezaměstnaností mladých.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

autor: Jakub Vosáhlo

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:
Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Je mi z toho na zvracení. Politický analytik Baránek a jiní o fotce slovenského exministra obrany s českou „nánou“ Černochovou

4:46 Je mi z toho na zvracení. Politický analytik Baránek a jiní o fotce slovenského exministra obrany s českou „nánou“ Černochovou

„Přijde k většímu a staršímu bratrovi, protože tak se to tradovalo, a tak moc se mu chce dostat do a…