Nulandová a další podporovali povstání na Ukrajině. Trump to řekl naplno

22.02.2023 18:55 | Ze sítí

Bývalý americký prezident Donald Trump tvrdí, že v případě opětovného zvolení prezidentem ukončí konflikt na Ukrajině do 24 hodin. Trump zároveň tvrdí, že se musejí Spojené státy ve všech klíčových organizacích zbavit válečných štváčů, kteří svým tlakem na Ukrajinu a NATO rozpoutali konflikt na Ukrajině. „Třetí světová válka nikdy nebyla blíže, než je nyní,“ uvedl Trump.

Nulandová a další podporovali povstání na Ukrajině. Trump to řekl naplno
Foto: Repro YouTube The Independent
Popisek: Donald Trump na CPAC v Dallasu

Anketa

Je v pořádku, že vláda zvýší důchody méně, než ukládá zákon?

5%
95%
hlasovalo: 28577 lidí
Trump ve svém projevu k americkým voličům kritizoval Bidenovu administrativu, která je podle něj plná válečných štváčů. „Třetí světová válka nikdy nebyl blíže. Musíme se zbavit všech těch válečných štváčů a globalistů v Pentagonu, na ministerstvu zahraničí a uvnitř CIA a FBI,“ prohlásil Trump ve videu.

„Jeden z důvodů, proč jsem byl jediný prezident za několik generací, který nezačal válku, byl ten, že jsem jako jediný nedal na šílené názory těchto lidí, různých generálů, byrokratů a tzv. diplomatů ve Washingtonu, kteří nás umějí akorát dostat do války. Po desetiletí to jsou stále ti stejní lidé jako Viktoria Nulandová a další jí podobní, kteří byli posedlí tlakem na Ukrajinu, aby byla v NATO. Nemluvě o podpoře povstání na Ukrajině. Tihle lidé hledali záminku pro konfrontaci velmi dlouho, stejně jako před vpádem do Iráku,“ má jasno Trump.

Třetí světová válka je podle něj za rohem a můžou za to právě tito lidé v americké administrativě. „Ačkoliv to hodně lidí nevidí, já to vidím zřetelně a měl jsem pravdu ve spoustě věcí. Ta hrozná a neospravedlnitelná invaze na Ukrajinu by se neuskutečnila, kdybych byl já prezident,“ prohlásil Trump sebevědomě.

„Musíme se nyní zbavit zkorumpovaných globalistů na všech úrovních. Tito lidé desítky let ovlivňují v zahraniční politice každé důležité rozhodnutí. Musíme je nahradit lidmi, kteří hájí americké zájmy. My jsme za čtyři roky dokázali neuvěřitelné věci a vedli jsme celý svět k míru. Nyní je potřeba tuto práci dokončit a vyčistit klíčové organizace, Pentagon, národní bezpečnostní struktury, ministerstvo zahraničí a Bílý dům,“ apeluje Trump, který chce znovu kandidovat na prezidenta.

„Musíme zastavit lobbisty a velké vojenské dodavatele, kteří tlačí naše nejvyšší armádní a bezpečnostní velitele vstříc konfliktu, jen aby na tom všichni vydělali miliony dolarů. To všechno jsou kandidáti války, já jsem prezident míru,“ pokračoval Trump s tím, že je zastáncem míru, ale zároveň silné Ameriky.

„Důvod, proč jsme nebyli za mé vlády v žádném konfliktu, byl ten, že nás ostatní země respektovaly, nikdo si nechtěl nic začít se Spojenými státy a její armádou. Teď se nám ale smějí. Se správným vedením můžeme ukončit konflikt na Ukrajině do 24 hodin,“ dodal Trump směrem ke svým voličům.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

válka na Ukrajině

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Stručné informace týkající se tohoto konfliktu aktualizované ČTK několikrát do hodiny naleznete na této stránce. Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: jma

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

To si to ČT zase podělala. Seriál Stíny v mlze viděl, kdo neměl

10:21 To si to ČT zase podělala. Seriál Stíny v mlze viděl, kdo neměl

„Konečně se lidi chytili a začínají se pěkně udávat. Napráskali řezníka, co nadával na Ukrajince, a …