O Zemanovi promluvila nejen Vondráčková, ale i další zpěvačka. Podle not kavárny nejela. Ani když mluvila o roce 68

09.11.2017 12:02

Moderátorka Barbora Tachecí v Českém rozhlase zpovídala slavnou zpěvačku Jitku Zelenkovou, která by se ráda odtrhla od sledování zpráv a politiky, ale vydrželo jí to asi pět minut. Zdá se jí, že společnost je rozdělená a rozdělovaná. Dáma má za to, že je rozdělovaná možná schválně, aby se nemohly řešit jiné podstatné problémy.

O Zemanovi promluvila nejen Vondráčková, ale i další zpěvačka. Podle not kavárny nejela. Ani když mluvila o roce 68
Foto: Daniela Černá
Popisek: Prezident Miloš Zeman na setkání s občany v Lipníku nad Bečvou v Olomouckém kraji

Dne 28. října se známá zpěvačka dívala na předávání státních vyznamenání. Dáma má za to, že by tato vyznamenání měli dostávat lékaři a vědci, byť své kamarádce Heleně Vondráčkové vyznamenání přála. Vyznamenání jiných osobností v ní však budilo rozporuplné pocity, protože vyznamenávat lidi z popkultury nepovažuje za tak úplně v pořádku.

Celý rozhovor naleznete zde

Anketa

Schvalujete postup někdejšího disidenta a exministra vnitra Tomáše Hradílka, který chce držet hladovku, dokud Zeman nezruší kandidaturu? Je ochoten i umřít.

5%
95%
hlasovalo: 11628 lidí

„Já se nechci zamotat do politiky, nechci se zamotat do současného prezidenta a tak dál. Ale přiznám, že s tím mám problém,“ dodala k tématu.

Miloše Zemana prý považuje za chytrého politika, ale za politika se slabým okolím, který dělá naschvály, a to Zelenkové dost překáží.

„Já mám dokonce takový podezření, jestli to není záměr, aby ta společnost byla rozdělená a aby se neřešily jiný problémy. Já si myslím, že prezident je velice chytrý muž, je vzdělaný, mluví spatra, ... ale myslím si, že kolem sebe nemá dobré lidi a myslím si, že spoustu věcí dělá naschvál. ... Jako kdyby dělal schválnosti, a to já nemám prostě ráda,“ prohlásila.

Jistou naději na politické scéně teď vidí v Pirátech.  

Z aktuální politické situace se ale v jednu chvíli přesunula k minulosti. V roce 1968 pro ni byla takřka modlou zpěvačka Marta Kubišová, která ovšem měla za normalizace zakázáno zpívat. Sama Zelenková se prý v roce 1968 nijak neangažovala. V té době jí bylo 18 let a zajímala se o celou řadu jiných věcí. „Osobně by mě třeba nenapadlo emigrovat, možná to bylo kvůli pěvecké dráze,“ podotkla dáma. Zelenková za normalizace zpívala o lásce, což komunistům nepřekáželo.

Jednoho dne se ale ocitla pod tlakem. Podle svých vlastních slov byla tlačena do společného projektu se zpěvačkou Ivetou Bartošovou, která již není mezi námi, a Zelenková to odmítala. Potom se prosazovala  o něco hůř.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ivan Hoffman: Přichází generace, které práce nic neříká. Než by se dřela, raději se uskromní

17:45 Ivan Hoffman: Přichází generace, které práce nic neříká. Než by se dřela, raději se uskromní

POHLED IVANA HOFFMANA Je příslovečný brod pro naši civilizaci blízko, nebo se naopak vzdaluje, uvažu…