O nedůvěře vládě se bude hlasovat v úterý v podvečer

16.03.2012 17:18

Schůze sněmovny vyvolaná opoziční ČSSD k vyslovení nedůvěry vládě začne v úterý v podvečer. Rozhodla o tom dnes předsedkyně dolní komory Miroslava Němcová (ODS), informoval ČTK tiskový odbor. Kabinet už třetí hlasování o nedůvěře s největší pravděpodobností opět přečká.

O nedůvěře vládě se bude hlasovat v úterý v podvečer
Foto: Hans Štembera
Popisek: Přestávka ve sněmovně

Sociálním demokratům podle předsedky jejich poslanců Jeronýma Tejce termín nevadí. Tejc by pokládal za rozumné, pokud by poslanci v úterý jednali do 21:00 nebo 22:00 a pokračovali ve středu. "Nemáme zájem na tom hlasovat v noci," řekl ČTK Tejc.

Hlasovat pro nedůvěru bude i Huml

Žádost o mimořádnou schůzi doručili sociální demokraté Němcové dnes před polednem. Odchod koaliční vlády ODS, TOP 09 a Věcí veřejných, následovaný dohodou o nových volbách, označil dnes předseda ČSSD Bohuslav Sobotka za nejlepší cestu dalšího vývoje. Sociální demokraté ale nemají příliš mnoho šancí, vládu totiž podle svých nedávných vyjádření podpoří poslanci všech tří koaličních stran.

Pod návrh na vyslovení nedůvěry vládě se podepsalo všech 55 členů poslaneckého klubu ČSSD, včetně někdejšího poslance VV Stanislava Humla. K vyvolání hlasování o nedůvěře stačí podpis 50 poslanců. Opoziční poslanci však s podáním žádosti vyčkávali až do dneška.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: joh

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Blyatmobil.“ Ruský vynález se chytil. Odhalil ukrajinskou slabinu

21:33 „Blyatmobil.“ Ruský vynález se chytil. Odhalil ukrajinskou slabinu

Ruským tankům nazývaným „blyatmobiles“ nebo „želví tanky“ či „bitevní stodoly“ se dostává pozornosti…