ODS oslaví 20 let. Na Žofíně vystoupí Klaus i Topolánek

20.04.2011 19:15

Na oslavách 20letého výročí občanské demokracie vystoupí řada čelných tváří této strany. I bývalí předsedové Václav Klaus nebo Mirek Topolánek.

ODS oslaví 20 let. Na Žofíně vystoupí Klaus i Topolánek

 ODS oslaví ve čtvrtek na pražském Žofíně 20 let své existence. Se zdravicí v úvodu slavnosti vystoupí oba bývalí předsedové strany - prezident Václav Klaus a expremiér Mirek Topolánek. Klíčové postavy strany, které se v minulosti vzájemně ostře kritizovaly, by se měly na pódiu vystřídat. Ještě před tím občanské demokraty osloví nynější předseda ODS a premiér Petr Nečas.

Dorazí i Dzurinda

Účastníky oslavy pozdraví také předseda slovenské SDKÚ-DS Mikuláš Dzurinda. V středu o tom informoval mluvčí ODS Tomáš Bartovský. 
 

Topolánek a Klaus se skrytě či otevřeně přeli již od roku 2002, kdy se Topolánek stal Klausovým nástupcem v čele ODS. Nesouhlas s tím, jak Topolánek ODS vede, dal prezident najevo odchodem ze strany, kterou založil a jejímž byl čestným předsedou. Topolánek Klausovi naopak opakovaně vyčítal podporu vnitrostranické opozice a podíl na svržení svého kabinetu uprostřed českého předsednictví EU.

Prezident nechce pokoutní obchody, vzkázal Hrad Kalouskovi


Během nynější vládní krize Topolánek v tisku prohlásil, že stojí za premiérem Nečasem. Klause označil za technologa moci, který "nesnese ve vedení ODS nikoho kromě sebe". Klaus se podle něj chce vrátit na politické výsluní "buď s ODS, nebo proti ODS". Někteří občanští demokraté blízcí Klausovi naopak hovoří o tom, že skupina kolem předsedy poslanců ODS Petra Tluchoře spojená s Topolánkem pracovala proti Nečasovi. 

Uhde, Macek či Koukal

ODS pozvala na oslavu dvacetiletého výročí více než 600 lidí - 200 aktivních politiků, stovku bývalých vrcholných politiků a 300 zakládajících členů ODS, které vybrala regionální sdružení, sdělil ČTK mluvčí ODS Tomáš Bartovský.

Z někdejších významných postav strany podle něj přijde například Milan Uhde, Igor Němec, Libuše Benešová, Miroslav Macek či Jan Koukal. Společenský banket, který začne v 15:00, bude mít podle Bartovského neformální charakter. Občanským demokratům na oslavě zahraje jazzový kvartet. 

Více čtěte:

Vládní krize vrcholí a objevil se Topolánek. Sešel se s Kočí

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jas, čtk

inflace

jeden z posledních vašich slibů byl, že inflace klesne. A zase jste se hodně mýlil, inflace v České republice stoupá!! jak je to možné?? Stát vám platí 14 poradců, mezi nimi Křečka, to ani on nevěděl že inflace a ceny budou neustále stoupat?? Tak k čemu tam vlastně všichni jste ???

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Německo Němcům, cizinci ven.“ Nový hit v Německu, který by se neměl šířit. Scholz je ve varu

16:25 „Německo Němcům, cizinci ven.“ Nový hit v Německu, který by se neměl šířit. Scholz je ve varu

„Cizinci ven!“ V Německu se na kulturních akcích znovu ozývají výkřiky, které otřásaly německou spol…