ODS zveřejní výsledky prezidentských primárek na jihu Čech

18.05.2012 6:25

Občanští demokraté v pátek zveřejní výsledek stranických prezidentských primárek ve volebním regionu Jih, tedy pro Jihočeský kraj a Vysočinu. ČTK to sdělil mluvčí ODS Tomáš Bartovský. Volební shromáždění strany pro region Jih začala v pondělí a skončila ve čtvrtek. O pozici kandidáta ODS pro přímou volbu prezidenta se ucházejí místopředseda Senátu Přemysl Sobotka a europoslanec Evžen Tošenovský.

ODS zveřejní výsledky prezidentských primárek na jihu Čech
Foto: Martin Kovář
Popisek: Výkonná rada ODS

Členům ODS z regionu se představili oba kandidáti v diskuzi v Českých Budějovicích. "Jako prezident se jasně zasadím o zastavení dnešního trendu eroze demokracie. Vždy jsem odmítal jakékoli alternativní cesty mimo demokracii, které vždy vedou k totalitě," prohlásil Sobotka. Tošenovský uvedl, že chce bojovat o realistický pohled na Evropskou unii. "V EU jsme suverénním, sebevědomým členem, sebevědomou zemí, která se nemusí krčit někde v koutě," řekl spolustraníkům.

Prezidentské primárky ODS se už konaly na východě Čech, v Pardubickém a Královéhradeckém kraji, a na střední Moravě, v Olomouckém a Zlínském kraji. V Čechách jasně zvítězil se ziskem 404 hlasů Sobotka. Tošenovský dostal 141 hlasů. Na Moravě vyhrál Tošenovský o jediný hlas, když pro něj hlasovalo 295 oprávněných voličů, zatímco pro Sobotku 294. Dohromady tak, zatím ještě bez výsledků z jihu, hlasovalo pro Sobotku 61,5 procenta voličů z ODS a pro Tošenovského 38,5 procenta.

Primárky občanských demokratů pro prezidentské volby pokračují příští týden v Karlovarském a Plzeňském kraji. Uzavřou je na konci června volby v Jihomoravském kraji. Jméno vítězného kandidáta bude oficiálně oznámeno 1. července a potvrdí jej ještě výkonná rada ODS.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vfe

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…