Obce už si nebudou o skútrech rozhodovat samy

06.02.2011 10:13

Dosud obcím stačí říct "ne" a na vodních plochách jim přidružených se nesmějí prohánět vodní skútry. To by mohlo skončit, plánuje se totiž novela zákona o vnitrozemské plavbě.

Obce už si nebudou o skútrech rozhodovat samy

"Jde o zásadní průlom do dosavadní praxe, kdy je souhlas obce nutný. Ministerstvo dopravy tak zřejmě podlehlo tlaku několika desítek majitelů vodních skútrů a odebírá možnost obci samé rozhodnout, zda v jejím katastru budou či nebudou provozovány nebezpečné a hlučné skútry," řekl serveru Týden.cz Robert Drda z občanského sdružení Kolínsko.

Ministerstvo dopravy se ale hájí. Prý chce jen učinit systém spravedlivější. Dosud mají totiž obce právo veta a majitelé skútrů nemohou nic. "Obci stačí říci, že na svém území skútry nechce. A svoje rozhodnutí nemusí nijak vysvětlovat," podotkl mluvčí ministerstva Jakub Ptačinský.

Nově by měla hlavní slovo Státní plavební správa. Obce by samozřejmě mohly říct, že s povolením provozu skútrů nesouhlasí, ale musely by už uvést i konkrétní důvody. Novelu podpořila minulá vláda. Zbývá proto jen vypracovat její konečné znění a předložit je parlamentu.

Čtěte:

Baťův kanál spojuje Čechy a Slováky

Ředitelství vodních cest plánuje propojení vodních cest na Zlínsku

Němci protestovali proti jezu na Labi

Foto: zaryby.cz

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: par

inflace

jeden z posledních vašich slibů byl, že inflace klesne. A zase jste se hodně mýlil, inflace v České republice stoupá!! jak je to možné?? Stát vám platí 14 poradců, mezi nimi Křečka, to ani on nevěděl že inflace a ceny budou neustále stoupat?? Tak k čemu tam vlastně všichni jste ???

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bartošek jako Hitler? Okamura má za srovnání pykat, hrozí imunitní výbor

19:47 Bartošek jako Hitler? Okamura má za srovnání pykat, hrozí imunitní výbor

Lídr SPD Tomio Okamura v debatě o korespondenční volbě na půdě Poslanecké sněmovny označil místopřed…