Průjmy lepšolidí a dáma Magda Vášáryová. Vyoral vidí skutečnou propagandu

24.05.2024 15:25 | Rozhovor

PÁTEČNÍ ZÚČTOVÁNÍ TOMÁŠE VYORALA – Komentátor Tomáš Vyoral považuje slova Luboše Xavera Veselého o Magdě Vášáryové za sice nevhodná od člena Rady ČT, ale s funkcí slučitelná. Proč? „V kontextu toho, co léta z pozice radního vypouštěl za slovní průjmy nejmenovaný Šarapatka, tady v jedné roztržené prdeli nevidím velký problém,“ říká. Že se tak o dámě nemluví? Podle Vyorala Vášáryová žádnou dámou není, když mluví o skupinách voličů jako o spodině.

Průjmy lepšolidí a dáma Magda Vášáryová. Vyoral vidí skutečnou propagandu
Foto: Archiv Tomáše Vyorala
Popisek: Komentátor Tomáš Vyoral

Zájem o Slovensko pokračuje. Minulý pátek Xaver v reakci na slova o spodině vyjádřil přání, aby Magdě Vášáryové „mráz roztrhnul prdel“. Je to vyjadřování slučitelné s pozicí radního ČT?

Předně je důležitý kontext a důvod. Neb důvod dělá lháře, mučedníka či sprosťáka… nikoliv lež, umučení či vulgarita sama. A o onom důvodu se moc nemluví. Co jsem koukal, tak Xaver reagoval na rok stará slova Vašáryové o voličích Ficova SMERu jako o spodině. Dle mého v tom mohlo být ještě něco dalšího, protože obdobných výroků ze strany samozvaných lepších lidí typu Vašáryové přeceňujících sebe a podceňujících ostatní bylo vůči voličům, kteří nevolí tak, jak dobroseři nařizují, jistě kvanta. Ale to je spíš dotaz na Xavera.

Jinak i v kontextu toho, co léta z pozice radního vypouštěl za slovní průjmy nejmenovaný Šarapatka, tady v jedné roztržené prdeli nevidím velký problém. Tedy z mého pohledu jde o vyjadřování slučitelné, ale ne vhodné. Jakkoliv s Xaverovým názorem vůči Vašáryové souhlasím. A argument, že o dámě se tímto způsobem nemluví, je lichý, neb dáma se nevyjadřuje o žádné skupině voličů jak o spodině.

SMER odmítá nabídky, aby zasedli ke kulatému stolu, kvůli tomu, jakou nenávist vůči nim opozice vyvolávala. Neměla by ale strana ukázat trochu velkorysosti?

Dle mého měla, a to jak z důvodu celospolečenského, tak v jejím vlastním zájmu z hlediska vnímání ze strany občanů. Ostatně politika, nebo to divadlo, které nám je za politiku předhazováno, je o jednání, vyjednávání, kompromisech…

Mimochodem, jak se stavíte ke snaze udělat z atentátníka na Roberta Fica sympatizanta Putina?

Jde o typickou zavádějící, dezinformační, chcete-li propagandistickou praktiku mediálně-politického hlavního proudu ve snaze zakrýt skutečnou podstatu problému. A v tomto případě poměrně průhlednou.

„Koordinátorem strategické komunikace“ bude Otakar Foltýn, který momentálně působí ve Vojenské kanceláři prezidenta republiky. Vzhledem k tomu, jak se Foltýn profiluje, nás asi čeká klasická masírka ohledně dezinformací a boje proti Rusku. Ale když jsme tak u toho, pokud lidé od prezidenta přecházejí do vládních funkcí, jako Foltýn, nebo z vedení Senátu k prezidentovi, nenarušuje to iluzi, že prezident není vládní?

Vládnoucí junta v čele s politickými eunuchy a rektálními alpinisty Pavlem, Fialou, Vystrčilem a spol. už tu iluzi nepotřebuje. Nyní naše strana a vláda ovládá všechny složky moci v zádech s mediálními pologramoty hlavního proudu a pevnou oporou ze zahraničí, a tedy netřeba brát ohledy. Nyní mohou nepokrytě provádět cokoliv.

Ostatní euroskeptické strany, například SPD, se distancují od německé AfD, protože jeden z jejích představitelů prohlásil, že ne každý, kdo byl v SS, byl zločinec. Váš názor? Byl každý SSák nutně zločinec?

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Karel Šebesta

Zajímá mě, co si přeje ODS?

Protože vy na jednu stranu tvrdíte, že: ,,Zdá se, že si voliči nepřejí další federalizaci EU, bezbřehou migraci a ničení konkurenceschopnosti a životní úrovně radikální zelenou ideologií vtělenou do Green Dealu. To je nadějná zpráva." Jak ale vysvětlíte vaše spojení s Lidovci a TOPkou? Nemyslíte, že...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:

Jinde na netu:



Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Uživateli nejlépe hodnocený komentář

Vyoral mi často mluví z duše, Uživatel se přihlásil ke kodexu Dobré DiskuseFilipes , 24.05.2024 16:05:36
A určitě nejen mě. Problém je, že názory Vyorala i mé jsou pod rozlišovací a někdy i kognitivní schopnosti českých "lepšolidí", kteří vždy šilhali na Západ a s morálkou si hlavu nelámou. Ti totiž registrují jen názory soukmenovců s hodně tučným kontem, a to bez ohledu na jeho původ. Ostatní jsou pro ně jen lúza nebo ......... Nebo taky ještě proruští švábi.

|  21 |  0

Další články z rubriky

Jste lhář a nejhorší premiér, vyslechl si Fiala od podnikatele. A povolily nervy

15:25 Jste lhář a nejhorší premiér, vyslechl si Fiala od podnikatele. A povolily nervy

Premiér Petr Fiala (ODS) se dostal do křížku s jedním z podnikatelů na debatě Restart Česka v pražsk…