Průjmy lepšolidí a dáma Magda Vášáryová. Vyoral vidí skutečnou propagandu

24.05.2024 15:25 | Rozhovor

PÁTEČNÍ ZÚČTOVÁNÍ TOMÁŠE VYORALA – Komentátor Tomáš Vyoral považuje slova Luboše Xavera Veselého o Magdě Vášáryové za sice nevhodná od člena Rady ČT, ale s funkcí slučitelná. Proč? „V kontextu toho, co léta z pozice radního vypouštěl za slovní průjmy nejmenovaný Šarapatka, tady v jedné roztržené prdeli nevidím velký problém,“ říká. Že se tak o dámě nemluví? Podle Vyorala Vášáryová žádnou dámou není, když mluví o skupinách voličů jako o spodině.

Průjmy lepšolidí a dáma Magda Vášáryová. Vyoral vidí skutečnou propagandu
Foto: Archiv Tomáše Vyorala
Popisek: Komentátor Tomáš Vyoral

Zájem o Slovensko pokračuje. Minulý pátek Xaver v reakci na slova o spodině vyjádřil přání, aby Magdě Vášáryové „mráz roztrhnul prdel“. Je to vyjadřování slučitelné s pozicí radního ČT?

Předně je důležitý kontext a důvod. Neb důvod dělá lháře, mučedníka či sprosťáka… nikoliv lež, umučení či vulgarita sama. A o onom důvodu se moc nemluví. Co jsem koukal, tak Xaver reagoval na rok stará slova Vašáryové o voličích Ficova SMERu jako o spodině. Dle mého v tom mohlo být ještě něco dalšího, protože obdobných výroků ze strany samozvaných lepších lidí typu Vašáryové přeceňujících sebe a podceňujících ostatní bylo vůči voličům, kteří nevolí tak, jak dobroseři nařizují, jistě kvanta. Ale to je spíš dotaz na Xavera.

Jinak i v kontextu toho, co léta z pozice radního vypouštěl za slovní průjmy nejmenovaný Šarapatka, tady v jedné roztržené prdeli nevidím velký problém. Tedy z mého pohledu jde o vyjadřování slučitelné, ale ne vhodné. Jakkoliv s Xaverovým názorem vůči Vašáryové souhlasím. A argument, že o dámě se tímto způsobem nemluví, je lichý, neb dáma se nevyjadřuje o žádné skupině voličů jak o spodině.

SMER odmítá nabídky, aby zasedli ke kulatému stolu, kvůli tomu, jakou nenávist vůči nim opozice vyvolávala. Neměla by ale strana ukázat trochu velkorysosti?

Dle mého měla, a to jak z důvodu celospolečenského, tak v jejím vlastním zájmu z hlediska vnímání ze strany občanů. Ostatně politika, nebo to divadlo, které nám je za politiku předhazováno, je o jednání, vyjednávání, kompromisech…

Mimochodem, jak se stavíte ke snaze udělat z atentátníka na Roberta Fica sympatizanta Putina?

Jde o typickou zavádějící, dezinformační, chcete-li propagandistickou praktiku mediálně-politického hlavního proudu ve snaze zakrýt skutečnou podstatu problému. A v tomto případě poměrně průhlednou.

„Koordinátorem strategické komunikace“ bude Otakar Foltýn, který momentálně působí ve Vojenské kanceláři prezidenta republiky. Vzhledem k tomu, jak se Foltýn profiluje, nás asi čeká klasická masírka ohledně dezinformací a boje proti Rusku. Ale když jsme tak u toho, pokud lidé od prezidenta přecházejí do vládních funkcí, jako Foltýn, nebo z vedení Senátu k prezidentovi, nenarušuje to iluzi, že prezident není vládní?

Vládnoucí junta v čele s politickými eunuchy a rektálními alpinisty Pavlem, Fialou, Vystrčilem a spol. už tu iluzi nepotřebuje. Nyní naše strana a vláda ovládá všechny složky moci v zádech s mediálními pologramoty hlavního proudu a pevnou oporou ze zahraničí, a tedy netřeba brát ohledy. Nyní mohou nepokrytě provádět cokoliv.

Ostatní euroskeptické strany, například SPD, se distancují od německé AfD, protože jeden z jejích představitelů prohlásil, že ne každý, kdo byl v SS, byl zločinec. Váš názor? Byl každý SSák nutně zločinec?

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Karel Šebesta

Mgr. Ondřej Krutílek byl položen dotaz

Je podle vás správné, že třetí nejsilnější frakce nemá žádné zastoupení ve vedení EP?

Vždyť ti politici zastupují spoustu občanů, kteří jim asi z nějakého důvodu dali svůj hlas. A i když jde zjevně o kritiky toho, jak EU funguje, upřímně, není ta kritika na místě a obecně není kritika potřeba? Nemyslíte, že je třeba, aby se fungování EU změnilo? Na mě to teď působí tak, že tam rozhod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Uživateli nejlépe hodnocený komentář

Vyoral mi často mluví z duše, Uživatel se přihlásil ke kodexu Dobré DiskuseFilipes , 24.05.2024 16:05:36
A určitě nejen mě. Problém je, že názory Vyorala i mé jsou pod rozlišovací a někdy i kognitivní schopnosti českých "lepšolidí", kteří vždy šilhali na Západ a s morálkou si hlavu nelámou. Ti totiž registrují jen názory soukmenovců s hodně tučným kontem, a to bez ohledu na jeho původ. Ostatní jsou pro ně jen lúza nebo ......... Nebo taky ještě proruští švábi.

|  21 |  0

Další články z rubriky

Vzpoura proti Leyenové: Chce z ČR „páreček“, ne Síkelu. Zlost. I Vondra dupnul

17:40 Vzpoura proti Leyenové: Chce z ČR „páreček“, ne Síkelu. Zlost. I Vondra dupnul

Předsedkyně Evropské komise (EK) Ursula von der Leyenová s českou nominací ministra průmyslu a obcho…