A hospoda zařvala. Vteřina, která lidem zkazila hokej

24.05.2024 9:40 | Monitoring

Na čtvrteční hokejové čtvrtfinále s USA dorazili i zástupci vlády. A pohled televizní kamery do jejich skyboxu některým fanouškům zkazil zážitek. Z nejedné hospody se prý ozval podobně hlasitý řev, jako krátce předtím při gólu.

A hospoda zařvala. Vteřina, která lidem zkazila hokej
Foto: Screen vysílání ČT sport
Popisek: Markéta Pekarová Adamová a Petr Fiala na hokeji

Hokejové mistrovství světa podle některých komentátorů spojuje český národ a společné fandění zahlazuje rozpory.

Na tribunách O2 areny samozřejmě nemohou chybět ani zástupci státu. Hned v první den mistrovství byla velmi narychlo ukončena schůze Poslanecké sněmovny, protože národní tým večer hrál s Finskem.

Během základních skupin dorazil několikrát prezident Petr Pavel, který po utkání se Švýcarskem dokonce předával cenu nejlepšímu hráči. Předtím sledoval rozhodující nájezdy vedle české střídačky.

Při utkání s Finskem zase mnohé zaujala vášeň, s jakou prezidentský pár prožíval vítězství hokejové reprezentace.

Čtvrtfinálový zápas s USA, v turnaji nejdůležitější, si ve čtvrtek večer nenechala ujít ani reperezentace politická. Prezident Petr Pavel tentokrát nemohl dorazit, protože ležel v nemocnici po úraze na motorce.

Ve skyboxu jej však zastoupila vládní pětikoalice, reprezentovaná pospolu Petrem Fialou, Markétou Pekarovou Adamovou a Vítem Rakušanem.

„Snad nikde na světě neumí fanoušci vytvořit takovou atmosféru jako u nás! Držím palce našim hokejistům,“ objevilo se na premiérově facebooku s trojicí fotografií.

Občané jeho lidovost příliš nepřijali. „Strašně mě baví, jak jste měli všichni potřebu se jít vystavovat před národem, jak jste lidoví, a jak moc umíte fandit. Pan premiér samozřejmě v obleku, s celým týmem, a hlavně fotit, fotit, fotit, jak moc umíme být koaličně šťastní a soudržní,“ objevilo se mu mimo jiné pod příspěvkem.

První vicepremiér Vít Rakušan se vyjádřil až po závěrečném klaksonu: „Vítězství potěší. Hlavně když přijde po krásné, férové hře. Pozitivní emoce se tam daly krájet. Hoši, děkujeme!“

Markéta Pekarová Adamová na síti X dodala: „Hoši, děkujem!“.

 

 

Na začátku třetí třetiny ukázala „vládní lóži“ divákům i kamera České televize. Na krátkém záběru už byla nálada uvolněnější, Markéta Pekarová Adamová odložila sako a před sebou měla sklenku s vínem. Premiér Fiala vyprávěl historku a sám se jí dobře bavil.

Názory u obrazovek byly podobně kategorické jako na premiérově profilu. Bývalý poslanec Václav Klaus se své facebookové skupině svěřil s dojmem z hospody v Šumperku, kde zápas sledoval s přáteli cyklisty. V herním čase 43:33 podle něj otřásl hospodou druhý nejhlasitější zvukový projev hned po českém gólu. Popsal jej jako „spontánní projev nenávisti“.

Zápas navštívili i další politici. Lídr opozice Andrej Babiš seděl v modrém dresu mezi fanoušky kousek za českou střídačkou.

 

 

Babiš jako divák dorazil už během zápasů základní skupiny.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Jakub Vosáhlo

Tomio Okamura byl položen dotaz

Co je podle vás příčinou vašeho neúspěchu?

Podle mě to souvisí i s tím, že se jste chytli papalášské manýry. Už jsem to třeba psala panu Fialovi, když tvrdil, jak je neetické někomu odebrat náhrady, když nepracuje a co myslíte, odpověděl mi alespoň? Ne. Vám už také většina z nás nestojí ani za odpověď. Dřív jste byli mnohem otevřenější. Naví...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Uživateli nejlépe hodnocený komentář

Pohledem na Pekarovou to lidem zhořklo, Uživatel se přihlásil ke kodexu Dobré DiskuseKocum , 24.05.2024 9:52:14

|  37 |  0

Další články z rubriky

Jste lhář a nejhorší premiér, vyslechl si Fiala od podnikatele. A povolily nervy

15:25 Jste lhář a nejhorší premiér, vyslechl si Fiala od podnikatele. A povolily nervy

Premiér Petr Fiala (ODS) se dostal do křížku s jedním z podnikatelů na debatě Restart Česka v pražsk…