Bartošek jako Hitler? Okamura má za srovnání pykat, hrozí imunitní výbor

24.05.2024 19:47 | Zprávy

Lídr SPD Tomio Okamura v debatě o korespondenční volbě na půdě Poslanecké sněmovny označil místopředsedu parlamentní dolní komory Jana Bartoška (KDU-ČSL) za novodobého Hitlera. Nyní Okamurovi za to hrozí disciplinární řízení ve sněmovním mandátovém a imunitním výboru.

Bartošek jako Hitler? Okamura má za srovnání pykat, hrozí imunitní výbor
Foto: Hans Štembera
Popisek: Tomio Okamura, předseda SPD

„Napravme politickou kulturu. Původně jsem chtěl urážky od Tomia Okamury řešit soudně, po rozvaze je hodlám řešit na půdě Poslanecké sněmovny. Navrhuji proti němu disciplinární řízení v mandátovém a imunitním výboru. Jde o nastavení hranice, jaké chování budeme, či nebudeme tolerovat ve veřejné diskusi. Nenávistné vyjadřování poškozuje nás všechny,“ poznamenal na sociální síti X Jan Bartošek (KDU-ČSL).

Jak píše server iRozhlas.cz, chce, aby došlo k veřejné omluvě lídra SPD a k přiměřené finanční náhradě škody utrpěné dehonestujícími výroky.

Okamura na půdě Sněmovny vůči Bartoškovi v minulosti prohlásil, že dělal vůči SPD v minulém volebním období pogromy a on kvůli němu musel čelit desítce trestních oznámení.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Vanda Efnerová

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Tomio Okamura byl položen dotaz

Co je podle vás příčinou vašeho neúspěchu?

Podle mě to souvisí i s tím, že se jste chytli papalášské manýry. Už jsem to třeba psala panu Fialovi, když tvrdil, jak je neetické někomu odebrat náhrady, když nepracuje a co myslíte, odpověděl mi alespoň? Ne. Vám už také většina z nás nestojí ani za odpověď. Dřív jste byli mnohem otevřenější. Naví...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Uživateli nejlépe hodnocený komentář

Bartošek se chová jak ....., vůbec se nelze Okamurovi divit, Uživatel se přihlásil ke kodexu Dobré DiskuseChristian , 24.05.2024 22:08:49
že ho nazval Hitlerem. Co si vůbec Bartošek dovoluje k ostatním? Neumí nic, nikdy nic nedokázal, pracoval v sociálních službách, byl to žebrák a teď se takhle vyskakuje. Už aby skončil.

|  14 |  0

Další články z rubriky

Jste lhář a nejhorší premiér, vyslechl si Fiala od podnikatele. A povolily nervy

15:25 Jste lhář a nejhorší premiér, vyslechl si Fiala od podnikatele. A povolily nervy

Premiér Petr Fiala (ODS) se dostal do křížku s jedním z podnikatelů na debatě Restart Česka v pražsk…