Obrana rozdá vojákům devět tisíc příruček o extremismu v armádě

25.10.2011 14:56

Ministerstvo obrany chce rozdat českým vojákům 9 tisíc příruček o extremismu v armádě. Touto cestou mu chce zabránit. Jedna taková knížka má 120 stran.

Obrana rozdá vojákům devět tisíc příruček o extremismu v armádě
Foto: Zbyněk Pecák
Popisek: Milovice si připomněly odchod sovětských vojáků

"Extremismus vzniká tam, kde se o věcech nemluví, kde se některé věci zatajují," přiblížil svůj záměr ministr obrany Alexandr Vondra. Pomocí 9000 příruček chce zabránit extremismu v armádě. Jeho projevy prý ale nejsou zas tak časté a masové, jde spíše o selhání jedinců.

Knížka bude mít 120 stran a distribuovat se bude do posádek, kde se s nimi seznámí hlavně velitelé, k dispozici ji však budou mít i řadoví vojáci. Kromě této příručky chce vojáky také vyškolit, aby rozeznali pravicový a levicový extremismus.

Související: Vondra představí příručku proti extremismu

Vondra však odmítá, že by taková publikace naopak mohla vojákům poskytnout návod, jak se stát sympatizantem extremistických skupin. "Kdo k tomu tíhne, informace si stejně najde," řekl ministr. Počet případů, kdy vojáci například nosili nacistické symboly, je podle něj minimální.

"Extremismus nevzniká přímo v armádě, odráží vzorek společnosti. Někteří jedinci hledají v armádě útočiště proto, že jim vyhovuje založení armády a úkoly, které plní," doplnil Vondru i náčelník generálního štábu Vlastimil Picek.

Čtěte více:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: pan

Tomio Okamura byl položen dotaz

Fakt si myslíte, že jsou Ukrajinci nacisti?

Proto, že se brání a brání svou zem nebo proč? Vy byste ČR nebránil, kdyby bylo potřeba? A nejsou Ukrajinci spíš hrdinové?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Porucha u KB: Klient učinil bance nabídku, jakou ještě nezažila

11:12 Porucha u KB: Klient učinil bance nabídku, jakou ještě nezažila

Kdo se chtěl v pondělí dostat k penězům na svém účtu u Komerční banky, ten ji s největší pravděpodob…