Ochrana grázlů v Rakousku. Europoslanec Zdechovský se vyjádřil k neuvěřitelnému případu soudu s napadenou ženou

07.01.2019 20:23

Europoslanec za KDU-ČSL Tomáš Zdechovský se na svém blogu na serveru iDnes.cz rozepsal o tom, jaká práva mají ženy, když se chtějí bránit grázlům. Jak totiž píše, základním principem státu je možnost bránit se proti agresorovi.

Ochrana grázlů v Rakousku. Europoslanec Zdechovský se vyjádřil k neuvěřitelnému případu soudu s napadenou ženou
Foto: red
Popisek: Europoslanec Tomáš Zdechovský

Zdechovský se věnoval případu z Rakouska, jenž je nazýván jako „ochrana grázlů“. „Dvacetiletý Afghánec sexuálně obtěžoval ženy při silvestrovských oslavách. A protože ženám bez svolení opakovaně sahal, kam neměl, a nepomohlo ani jejich jasné ne s tím, aby je nechal být, vrazila mu jedna z nich ránu pěstí do obličeje, přičemž mu zlomila nos,“ poznamenal Zdechovský k případu. Ženu nyní chce stíhat rakouská policie a prokuratura za těžké ublížení na zdraví.

Původní text ZDE.

„Tento případ ale zdaleka není první, kdy jsou trestáni ti, kteří se bránili, respektive ty. Z Dánska je už z roku 2016 známý případ 17leté dívky, která dostala pokutu za to, že proti muži, který jí stáhl kalhoty a chtěl ji znásilnit, použila pepřový sprej. Silně se v tomto ohledu přiostřuje legislativa i v Německu, kde o obyčejných pepřových sprejích mluví jako o zabijáckých a povoleny jsou už jen ty s minimální účinností, které by dokázaly od útoku odradit leda tak štěně jezevčíka,“ popsal Zdechovský i další absurdní případy, kdy za držení pepřového spreje mohou hrozit tresty odnětí svobody.

„Německá nezisková organizace Bílý kruh má jasno – důrazně radí vyhýbat se všem zbraním, sebeobrana totiž prý často vede k eskalaci a v nejhorších případech vyprovokovává mnohem více násilí. Stačit má sebevědomé vystupování, jasná řeč těla a chodit jen po bezpečných cestách,“ poznamenal Zdechovský, podle nějž však současné pojetí lidských práv dosahuje svých vrcholů.

„Jedním ze základních pravidel naší společnosti je to, že muž je gentleman a ženského těla se dotýká pouze s jejím souhlasem. Pokud to někdo nechápe, nemá v naší společnosti co dělat. Pokud je cizinec, jako v popisovaném případě, zlomený nos by měl vzít jako bonus k nepodmíněnému trestu a letence zpátky domů. Díky doživotnímu zákazu vstupu do EU bude mít na co vzpomínat,“ uzavřel Zdechovský.

Tomáš Zdechovský

  • KDU-ČSL
  • Poslanec EP a člen předsednictva KDU-ČSL
  • europoslanec

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Bitevní stodola.“ Smáli se, ale funguje to. Rusové vyzráli na ukrajinské drony

20:13 „Bitevní stodola.“ Smáli se, ale funguje to. Rusové vyzráli na ukrajinské drony

Válka na Ukrajině přinesla do moderního válčení použití dronů a dalších bezpilotních letounů, které …