Odborář odmítl, aby stát pomáhal soukromníkům. Padlo přirovnání k žumpě

19.09.2013 17:05

Šéf hornických odborářů Jaromír Pytlík schvaluje středeční rozhodnutí vlády neinvestovat do Dolu Paskov ani korunu. Podle něho by to bylo stejné, jako vyhodit je do žumpy. V rozhovoru pro Týden.cz nastínil jiná řešení.

Odborář odmítl, aby stát pomáhal soukromníkům. Padlo přirovnání k žumpě
Foto: Daniela Černá
Popisek: Ostravské horníky přijeli podpořit i kolegové z Mostecka

Já se domnívám, že je to logický krok,“ řekl k vládnímu stanovisku. „Já bych asi v této věci nepostupoval jinak. Nasypat peníze do soukromé společnosti by mohlo být jako nasypat je do žumpy.“ Řešení vidí jinde: „To je otázka pracovních míst, otázka předčasných důchodů, kdy by mohl stát například říci, že v tom problematickém regionu by ti, kteří odejdou do předčasné penze až tři roky před dovršením penzijního věku, ji neměli krácenou,“ uvedl.

V tuto chvíli odboráři připravují podklady pro mediátora, který má nalézt řešení situace. „My teď počkáme na vyjádření mediátora, kterému musíme do konce týdne předložit materiály. V momentě, kdy bude mít veškeré potřebné materiály pohromadě, tak by měl do patnácti dnů podat návrh na řešení situace. My se pak k němu vyjádříme, zda ho přijímáme či ne. Teprve poté se rozhodneme, jak budeme jednat dále,“ dodal Pytlík.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: lze

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…