Odboráři obesílají strany, které kandidují do sněmovny. Posílají své požadavky na příští vládu

10.09.2013 17:54

Odboráři poslali vybraným politickým stranám materiál, ve kterém jim předkládají úkoly, které by politici měli řešit. Největší důraz kladou na problematiku nezaměstnanosti, píše Týden.cz.

Odboráři obesílají strany, které kandidují do sněmovny. Posílají své požadavky na příští vládu
Foto: Hans Štembera
Popisek: Josef Středula, šéf odborového svazu KOVO

Dokument se jmenuje „Požadavky ČMKOS na budoucí vládu“. Jeho existenci potvrdil předseda Odborového svazu KOVO Josef Středula. „V zásadě se jedná o to, jak se díváme na budoucnost České republiky a toho, co by se v ní mělo udělat a učinit,“ prohlásil. „Každopádně tam je otázka boje s nezaměstnaností, to je jednoznačný požadavek.“

Pozadu nezůstali ani zaměstnavatelé

Rozeslání materiálu měl na starosti místopředseda ČMKOS Václav Pícl. „Poslal jsem to těm stranám, které by se podle současných předvolebních průzkumů mohly dostat do sněmovny. Chceme tím dát najevo, že chceme vést dialog, že jsme partner, který nabízí náměty a řešení," uvedl.

Podobně laděný dokument politikům poslali i zaměstnavatelé. „Oslovili jsme všechny politické strany, které mají šanci se dostat do Parlamentu, a zaslali jsme jim naši představu o hospodářské politice státu," řekl prezident Svazu průmyslu a dopravy a zároveň poradce prezidenta republiky Jaroslav Hanák. Ten se ve středu osobně setká se zástupci ČSSD.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: lze

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Už se jich nezbavíme.“ Farský zkoušel migrační pakt hájit. Nešlo to

8:15 „Už se jich nezbavíme.“ Farský zkoušel migrační pakt hájit. Nešlo to

O tom, co skutečně přináší schválený migrační pakt diskutovali v pořadu Události, komentáře zástupci…