Odhalení kolem Donalda J. Trumpa: Odposlouchávají ho. Vědí všechno

16.02.2017 6:52

William Binney třicet let pracoval pro americkou Národní bezpečnostní agenturu (NSA), kterou nechvalně proslavil především Edward Snowden, když médiím odhalil, že zpravodajci sledovali kdekoho včetně německé kancléřky Angely Merkelové. William Binney, který NSA opustil v roce 2001, je přesvědčen, že agentura odposlouchávala i Donalda Trumpa.

Odhalení kolem Donalda J. Trumpa: Odposlouchávají ho. Vědí všechno
Foto: Hans Štembera
Popisek: Vlajka USA

Bývalý spolupracovník NSA William Binney se domnívá, že NSA sledovaly hovory nejen německé kancléřky Angely Merkelové, ale i hovory 45. prezidenta USA Donalda Trumpa. Na otázku, která zazněla v rozhovoru pro rozhlasovou stanici v USA, zda NSA odposlouchávala rozhovory Trumpa, odpověděl bez rozmýšlení. „Rozhodně.“ Co ho k tomuto přesvědčení vede?

„Jak jinak by se dostaly ven informace o telefonátu do Austrálie? Nebo o telefonátu s Mexikem?“ ptá se Binney v narážce na poprask, který způsobil Donald Trump už jen tím, že zvedl telefon a nešetřil razantními slovy, když mluvil se státníky zmíněných zemí. NSA může podle bývalého agenta stát také za únikem informací o Michaelu Flynnovi. NSA totiž sbírá informace o každém Američanovi, o jeho telefonátech a e-mailech. Proto může NSA stát i za Flynnovým pádem. NSA se podle svého bývalého agenta vymkla kontrole.

Z rozhovoru s Binneyem cituje server Breitbart.

Trump prý může dostat agenturu pod kontrolu už tím, že utlumí toky peněz směřujících do agentury. Když má někdo k dispozici až příliš mnoho peněz, může podle bývalého analytika NSA dělat divoké a bláznivé věci.  

Trump na sociální síti Twitter nešetřil ostrými slovy na adresu médií a kohokoliv, kdo vynesl informace o Michaelu Flynnovi. 45. prezident USA roztrpčen konstatoval, že postupovat takhle je absolutně neamerické.  

Michael Flynn byl Trumpovým poradcem pro národní bezpečnost, ale ve funkci nevydržel ani měsíc. Ukázalo se totiž, že udržoval kontakty s Rusy ještě předtím, než se stal poradcem pro národní bezpečnost. A to je nepřijatelné. Alespoň v USA.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ewa Farna zazpívá v Kolíně na náměstí. Dostane za to 617 584 korun

10:50 Ewa Farna zazpívá v Kolíně na náměstí. Dostane za to 617 584 korun

ParlamentníListy.cz si v posledních týdnech všímají řady smluv, které přibývají ve veřejných registr…