Odmítněte ty nebezpečné výplody neoliberalismu! Konečná píše otevřený dopis premiérovi

30.08.2016 16:55

Europoslankyně za KSČM Kateřina Konečná napsala otevřený dopis premiérovi Bohuslavu Sobotkovi. V něm se zabývala obchodními smlouvami TTIP a CETA, které jsou podle ní nebezpečným výplodem neoliberalismu a je třeba je odmítnout.

Odmítněte ty nebezpečné výplody neoliberalismu! Konečná píše otevřený dopis premiérovi
Foto: Archiv Kateřiny Konečné.
Popisek: Europoslankyně Kateřina Konečná.

Za necelé tři týdny se bude konat summit EU v Bratislavě, kde budou obchodní smlouvy TTIP a CETA jedněmi z hlavních témat. „Obě dvě smlouvy čelí ze strany evropské i české veřejnosti kritice za posilování moci nadnárodních korporací, ohrožení ochrany spotřebitelů a zaměstnanců,“ poznamenala Konečná.

Zmínila také nedávné prohlášení německého vicekancléře a předsedy sociální demokracie Sigmara Gabriela, který označil TTIP za již mrtvý projekt, stejně jako to učinil za francouzskou vládu tajemník pro zahraniční obchod Matthias Fekl.

„Zatímco TTIP je politicky mrtvá, smlouva CETA je připravena k ratifikaci. Tato smlouva se však řídí stejnou zastaralou a nefunkční logikou liberalizace všeho a všude,“ uvedla Konečná s tím, že obě smlouvy jsou „produktem neoliberalismu, který je podle nositele Nobelovy ceny za ekonomii Josepha Stiglitze naprostým selháním“.

Na závěr dopisu Sobotku vyzvala k tomu, aby v zájmu České republiky i Evropské unie oficiálně na summitu v Bratislavě obě smlouvy odmítl.

Ing. Kateřina Konečná

  • KSČM
  • Jsem poslankyně - díky Vám, pro Vás, s Vámi
  • europoslankyně

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: spa

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Tomu věří neúspěšní. Plukovník rozebral dezinfo. A na koho cílí

21:50 Tomu věří neúspěšní. Plukovník rozebral dezinfo. A na koho cílí

Plukovník Ivo Zelinka byl hostem podcastu Čestmíra Strakatého. A řeč byla o ruské válečné propagandě…