Odpůrci Trumpa: Pálíme vlajku USA! Budeme demonstrovat bez ohledu na výsledek!

04.11.2020 12:00

V amerických volbách má velká většina lidí svého kandidáta, ale jsou i tací, kteří nebudou spokojeni ani s jedním kandidátem. Jak píší New York Times, v Seattlu a v Portlandu, tedy městech, ve kterých došlo k největším demonstracím Black Lives Matter, se protestovalo. „Bez ohledu na výsledek,“ jak uvádí titulek.

Odpůrci Trumpa: Pálíme vlajku USA! Budeme demonstrovat bez ohledu na výsledek!
Foto: Repro Twitter
Popisek: Demonstranti v Portlandu pálí americkou vlajku

V Portlandu se dle listu shromáždilo 200 demonstrantů nedaleko od centra, kde se hlasy sčítají. Z reproduktorů se hrály protitrumpovské písně a účastníci přišli v helmách a provizorním brnění. Zřejmě očekávali střet s policií, která už byla na pokyn guvernérky připravena zasáhnout.

Anketa

Kdo nakonec urve vítězství v amerických prezidentských volbách?

13%
hlasovalo: 4499 lidí

Několik z protestujících sice doufá, že Biden vyhraje, ale prý ani on nebude prosazovat reformy policie, přístupu k menšinám a k nerovnosti, které si demonstranti přejí a demonstrovali za ně na jaře a v létě. Bidenovo vítězství by dle jednoho z nich bylo provizorium po vládě, která údajně vyburcovala stoupence bělošské nadřazenosti. „Vítězství Bidena neznamená svobodu pro černochy, znamená jen příležitost pro černochy,“ prohlásil demonstrant David Meyrs s tím, že sice by reformy byly prosaditelnější, ale stejně se to prý neobejde bez protestů. A podle další, sedmnáctileté demonstrantky jdou problémy současné společnosti hlouběji, než zasahuje prezidentský úřad.

V ulicích se dle zpravodaje New York Times Mikea Bakera sešly už stovky lidí a provolávaly protitrumpovské slogany a vyjadřovaly podporu hnutí BLM. Došlo také na pálení americké vlajky.  

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: kas

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vláda lokajů. Protektivní vrchnost uctívají, spodinou opovrhují, říká profesor Žaloudík

16:02 Vláda lokajů. Protektivní vrchnost uctívají, spodinou opovrhují, říká profesor Žaloudík

„Aktivistická sebelikvidace Evropy čištění celého světa neprospěje,“ podotýká ke Green Dealu emeritn…