Okamura: Babišova vláda podporuje zvrácenou genderovou ideologii

30.01.2021 17:18

„Dětem bude ministerstvo školství cpát do hlav propagandu genderu! Ministerstvo školství si posvítí na genderovou korektnost učebnic pro děti,“ informoval na facebooku předseda SPD. Následně zmínil také Plán rovnosti žen a mužů na léta 2021–2024, který schválilo ministerstvo školství.

Okamura: Babišova vláda podporuje zvrácenou genderovou ideologii
Foto: Hans Štembera
Popisek: Předseda SPD Tomio Okamura

Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy se hlásí k prosazování genderové rovnosti. V Plánu rovnosti žen a mužů na léta 2021–2024, který se prosazuje například podpora organizacím a spolkům, jejichž činnost a práce bude genderově vyvážená. S ohledem na genderovou rovnost, by se měla posuzovat i podpora pedagogického výzkumu či personální složení různých odborů na ministerstvu. 
 
„Podle hnutí SPD se mají funkce kdekoli obsazovat ne na základě pohlaví či rasy a etnika, ale na základě kvality a schopností uchazeče. Navíc biologické rozdíly mezi pohlavími existují a šílená genderová ideologie ani kvóty přírodu nezmění,“ uvedl Okamura s tím, že hnutí SPD odmítá pozitivní diskriminaci. 
 
Část plánu se věnuje také učebnicím a učebním materiálům, genderová rovnost by měla být i v procesu vzdělávání, tedy v eliminaci genderových stereotypů ve výuce a v hodnocení.
 

Anketa

Přímo na covid v Česku zemřela zhruba 1/3 lidí, kteří jsou uváděni jako oběti, uvedl ministr Blatný. Měl to říkat?

93%
7%
hlasovalo: 7384 lidí
„Tedy například, aby nezobrazovaly výhradně muže v garáži a ženy v kuchyni. Takže to bude zase jako za bolševika, kdy jsme měli ženy údernice a ženy traktoristky?“ ptá se předseda SPD. 
 
„Podobné je to i v případě složení realizačního týmu projektu „Genderová rovnost na MŠMT,“ který tvoří šest žen a jeden muž. Tím mužem je Vítězslav Slíva, aktivista v oblasti rovnoprávnosti menšin s odlišnou sexuální orientací a spoluzakladatel spolku Charlie, zaměřeného na podporu práv „gay, lesbických, bisexuálních, asexuálních a transgender jedinců“. V projektovém týmu je každopádně jediným mužem,“ upozornil dále. 
 
Podle SPD by sexuální orientace měla být soukromou záležitostí každého. „Hnutí SPD odmítá perzekuci homosexuálů a homosexuálové mají dle nás právo na stejné občanské svobody jako ostatní občané. Největším nebezpečím pro homosexuály jako osoby je v současnosti nenávistný islám, který prosazuje trest smrti za homosexualitu. Funkce se mají kdekoli obsazovat ne na základě pohlaví či rasy a etnika, ale na základě kvality a schopností uchazeče. Navíc biologické rozdíly mezi pohlavími existují a šílená genderová ideologie ani kvóty přírodu nezmění,“ uzavírá Okamura.  
 

Tomio Okamura

  • SPD
  • Předseda hnutí Svoboda a přímá demokracie (SPD)
  • poslanec
 
 
 
 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Barbora Richterová

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Sežrali“ je na bojišti, teď i v obchodech. Výsměch Rusů nezná mezí

18:05 „Sežrali“ je na bojišti, teď i v obchodech. Výsměch Rusů nezná mezí

Rusko chystá výstavu v moskevském parku Patriot, kde vystaví ukořistěné ukrajinské tanky západní výr…