Okamura: Sněmovna by se měla zabývat vládními covidovými opatřeními, která jsou podle nás nepřijatelná

22.11.2021 19:14 | Ze sítí

Vláda opět řeší nouzový stav, proti kterému se hlasitě ozval předseda SPD Tomio Okamura. SPD prosazuje, aby se Poslanecká sněmovna zabývala vládními covidovými opatřeními, která jsou podle nich nepřijatelná a hrubě porušují práva občanů. „V rámci aktuální schůze Poslanecké sněmovny, která začíná zítra, bude hnutí SPD navrhovat mimořádný bod s názvem „Diskuse o nepřijatelných opatřeních souvisejících s covidovou situaci, která jsou neúčinná a hrubě porušují práva občanů“. Říkáme jasné NE povinnému očkování a diskriminaci zdravých neočkovaných lidí,“ informoval Tomio Okamura na Facebooku.

Okamura: Sněmovna by se měla zabývat vládními covidovými opatřeními, která jsou podle nás nepřijatelná
Foto: Repro CNN Prima News
Popisek: Tomio Okamura v debatě na Primě

„Podle nás jsou řešením stávající covidové situace ochrana rizikových skupin a masivní testování na zjišťování protilátek proti covid-19. Je zároveň potřeba upravit vládní opatření tak, aby byla možnost prokazování bezinfekčnosti i uznáváním protilátek. Trend je jasný a vše nasvědčuje tomu, že za 14 dnů opatření vláda ještě dále zpřísní a my v SPD odmítáme diskriminaci neočkovaných,“ uvedl Okamura s tím, že SPD chce zrušit pandemický zákon a odmítá další případné vyhlášení nouzového stavu. 
 
V přípravě je také podání správní žaloby proti konkrétním vládním opatřením, která podle Okamury popírají základní práva a svobody občanů.
 
 

Anketa

Jste pro zavedení povinného očkování proti covidu-19?

80%
hlasovalo: 67626 lidí
Vláda podle slov předsedy SPD v minulosti nouzový stav zneužila pro plošná opatření a lockdowny. „Je nutné vrátit možnost bezplatného testování, a především soustředit úsilí na ochranu rizikových skupin. Především rizikovým skupinám je nutné umožnit testování na protilátky. Pracovat s touto skupinou musí praktičtí lékaři, kterým je nutné dát možnost rychle aplikovat dostupné léky na covid. Když je někdo negativní při testování, tak by měl být na stejné úrovni jako očkovaný. Odmítáme diskriminaci a segregaci neočkovaných. Nechat se očkovat či neočkovat má být svobodnou volnou každého občana,“ uvedl Okamura. 
 
Ten také zásadně nesouhlasí s tím, že aktuálně zdraví neočkovaní lidé nesmí chodit na volnočasové aktivity, například do hospody, kina a divadla, a přitom očkovaní nemocní mohou kamkoliv. 
 
„Vláda ANO v demisi přijímá další nesystémová protiepidemická opatření. Není žádný důvod pro ukončení testování a pro konec používání antigenních testů, a naopak je potřeba uznávání protilátek a negativních testů jako dokladu bezinfekčnosti,“ uzavřel Okamura.
 

Tomio Okamura

  • SPD
  • Předseda hnutí Svoboda a přímá demokracie (SPD)
  • poslanec
 
 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: Barbora Richterová

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Bitevní stodola.“ Smáli se, ale funguje to. Rusové vyzráli na ukrajinské drony

20:13 „Bitevní stodola.“ Smáli se, ale funguje to. Rusové vyzráli na ukrajinské drony

Válka na Ukrajině přinesla do moderního válčení použití dronů a dalších bezpilotních letounů, které …