Okamura odtajnil své volební video. Vystupuje v něm Kecal Slibotechnovič

05.05.2014 16:33

Hnutí Úsvit představilo své dva klipy před volbami do Evropského parlamentu. Televizní představuje kandidáty Úsvitu v kontrastu s „tradičním" politikem jménem Slibotechnovič, v tom rozhlasovém pak Tomio Okamura hovoří o republice volající o pomoc.

Okamura odtajnil své volební video. Vystupuje v něm Kecal Slibotechnovič
Foto: Hans Štembera
Popisek: Lídr hnutí Úsvit Tomio Okamura

Hrdinou videa je „kandidát tradiční strany“ jménem Kecal Slibotechnovič. Ten v úvodu slibuje: „My vyřešíme církevní restituce." Pak však směrem od mikrofonu zašeptá: „Někdy jindy.“ Zpovzdálí jeho výstup sleduje Kateřina Radostová, kandidátka číslo 3 do Evropského parlamentu.

Známá právnička, specializující se na sportovní právo, do kamery vyzývá: „Neplní váš politik své sliby? Dejte mu červenou,“ načež skutečně vytahuje červenou kartu. Pak se od stolku zvedá předseda hnutí Úsvit Tomio Okamura, který vyzývá: „Chceme odvolatelnost politiků, práci našim občanům, ne imigrantům. My mluvíme na rovinu,“ ujišťuje šéf Úsvitu.

„Podpora českým rodinám. Ne nepřizpůsobivým,“ přidává se kandidátka Radostová. To zástupce tradičních stran glosuje ironickým posměškem, na který ovšem Okamura odpovídá: „Donutíme je, aby přestali vysávat náš stát.“ Vzápětí po vzoru známé reklamy na nejmenovaný bankovní dům na zastánce tradičních postupů spadne obrovský kvádr vymalovaný do předvolebních barev Úsvitu přímé demokracie.

Tomio Okamura

  • SPD
  • Předseda hnutí Svoboda a přímá demokracie (SPD)
  • poslanec

„Váš hlas rozhodne. Prosím, volte Úsvit přímé demokracie,“ vyzývá Tomio Okamura.

Republika volá o pomoc

Druhý spot, který Úsvit představil, je rozhlasový a vystupuje v něm opět osobně předseda hnutí. Nejprve Okamura prosí, aby lidé v eurovolbách podpořili Úsvit. „Neplní váš politik své sliby? Vyměňte ho. Jediný Úsvit přímé demokracie je vždy na Vaší straně,“ zaznívá dále ve spotu ženským hlasem.

Pokud lidé svému politikovi nerozumí, neměli by ho prý ani volit. Zato hnutí Úsvit říká věci jasně a na rovinu. Okamura pak říká, že jestliže máme šest set padesát tisíc nezaměstnaných a mnoho našich lidí žije v chudobě, nemůžeme živit nelegální imigranty, přistěhovalé z Afriky či Ukrajiny.

Dalším Okamurovým tématem jsou evropské dotace. Ty musí být rozdělovány všem podle stejných pravidel a nesmí ničit české zemědělce. „Myslete na to, co pro vás dosud politici udělali a za co jsou zodpovědní. To je, sakra, důvod jít k volbám a nezvolit znovu ty, co už zklamali,“ vyzývá dále Úsvit.

„Republika volá o pomoc. Volte stop imigrantům, kteří nám berou práci i peníze,“ hlásí rázným hlasem předseda Okamura. Lidé by měli volit stranu, která mluví na rovinu a plní svůj program - Úsvit přímé demokracie. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jav

Mgr. Jana Zwyrtek Hamplová byl položen dotaz

svobodná média

Dobrý den, fakt byste za obálku na časopisu, která nikoho neuráží někoho hnala k soudu? Kde je pak nějaká svoboda? A třeba Respekt je známý svými obálkami, kde jsou často i karikatury a je používána nadsázka, někdy i černý humor. To jste se už všichni politici zbláznili, že byste chtěli zasahovat do...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Vítku, to nebylo dobrý.“ Rakušan před spaním pořádně uklouznul

10:30 „Vítku, to nebylo dobrý.“ Rakušan před spaním pořádně uklouznul

Stovky muslimů v sobotu demonstrovaly v německém Hamburku na akci svolané islamisty a za pokřiků „Al…