Okamura už má Ursuly dost. Pryč! burcuje Čechy

08.04.2020 18:33

Předsedkyně Evropské komise Ursula von der Leyen v posledních několika týdnech opakovaně kritizovala Českou republiku. Jednou za to, že čeští politici přijali tvrdá opatření v boji s koronavirem a nechali zavřít hranice, podruhé za to, že se politici chystají restriktivní opatření rozvolňovat. A na Tomia Okamuru už to bylo moc. Vyrazil do protiútoku.

Okamura už má Ursuly dost. Pryč! burcuje Čechy
Foto: repro Youtube, BR
Popisek: Tomio Okamura

Anketa

Tomio Okamura volá po referendu o vystoupení z EU. Jak byste v tomto referendu hlasovali?

hlasovalo: 28392 lidí
Zatímco v březnu kritizovala šéfka Evropské komise Českou republiku za zavedení restriktivních opatření v boji s koronavirem a upozorňovala, že uzavírání hranic jde proti duchu EU, v dubnu dostalo Česko od Ursuly von der Leyen vynadáno za to, že se tatáž opatření chystá rozvolňovat. Ursula von der Leyen je přesvědčena, že by politici zemí EU měli svá rozhodnutí koordinovat, aby celé společenství postupovalo jednotně a aby odlišná rozhodnutí nevyvolávala chaos.

Tomia Okamuru to přivedlo do varu.

„EU nás znovu peskuje. Nejdřív se Bruselu nelíbilo, že jsme zavřeli naše státní hranice a vyzýval nás k jejich otevření, a nyní, když jsme si bez jeho pomoci pomohli sami, nás zase plísní za to, že postupně bude naše země uvolňovat některá omezující opatření kvůli koronaviru. To je fakt jak u blbečků na dvorečku. Když EU mohla pomoci – třeba urychlenou finanční pomocí – tak nic a ještě nám nadává za zavření hranic, a teď, když postupně situaci začínáme částečně zvládat, nadává nám znovu. EU nejenom že nepomáhá, ale škodí. Čím dříve EU skončí či čím dříve z ní vystoupíme, tím lépe!“ vypálil Okamura na sociální síti Facebook.

Upozornil tak na to, že se ministři financí členských států EU prozatím nedokázali shodnout na tom, jak by mohla vypadat konkrétně ekonomická pomoc, až koronavirová pandemie odezní. Podle předsedy SPD je to ale vlastně dobře, protože pokud se oni na něčem domluví, půjde podle Okamury o plány bruselských byrokratů, jejichž skutečným cílem bude připravit členské státy o další díl jejich suverenity.

„Vidíme, že EU nejenom že nepomáhá, ale škodí. Čím dříve EU skončí či čím dříve z ní vystoupíme, tím lépe!“ nebral si servítky Okamura.

Tomio Okamura opět volá po odchodu z EU

Zdá se mu totiž, že z Bruselu čeští občané slyší jen příkazy, zákazy a případně i výhrůžky. Dokazuje to prý i verdikt, že Česko chybovalo, když odmítlo respektovat mechanismus přerozdělování migrantů podle kvót.

Okamura má za to, že je to další důvod pro odchod z EU.

„Je potřeba odejít z EU. Bohužel, vládní strany ANO, KSČM a ČSSD ve Sněmovně blokují zákon o referendu, který by umožnil referendum o našem vystoupení z EU. Proti jsou i strany takzvaného demobloku. Jak tedy vystoupit z EU? Potřebujeme od voličů co největší podporu ve volbách, abychom mohli vystoupení z EU prosadit. Když přesvědčíte své okolí, své kolegy v práci, své přátele a rodinu, aby volili SPD, vystoupení z EU se nám povede,“ vyzval Okamura své spoluobčany.

Tomio Okamura opět volá po odchodu z EU

reklama

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: mp

Ing. Patrik Nacher byl položen dotaz

vedení

Pane Nachere, jste hodně výrazná osobnost a jako jeden z mála z ANO máte podle mě i schopnost se domluvit i s ostatními stranami. Proč tento váš potenciál nevyužijete a nekandidujete do vedení? Nebo to není podle vás možné, když je tam Babiš a jeho nejvěrnější? Podle mě je škoda, že vedení ANO není ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kdo se to vzalo? Fiala odjel z Bílého domu a začala „aféra“

12:40 Kdo se to vzalo? Fiala odjel z Bílého domu a začala „aféra“

O cestě premiéra Fialy do USA informovaly mezi českými médii i Novinky.cz včetně upozornění na sociá…