Okamurův týden. Zatrhl podvody, přidal se k něčemu velkému

09.07.2021 17:45

Byl to úspěšný týden pro SPD. Ta se podle jejího šéfa Tomia Okamury připojila, spolu s dalšími evropskými euroskeptiky, k deklaraci o budoucnosti Evropy. Padala jména jako Orbán, Salvini nebo Le Pen. SPD zatrhla rovněž korespondenční hlasování. Nechce, abychom dopadli jako v Rakousku.

Okamurův týden. Zatrhl podvody, přidal se k něčemu velkému
Foto: repro Youtube, BR
Popisek: Předseda SPD Tomio Okamura

„Jako první téma mi dovolte oznámit, že se SPD připojuje k Deklaraci o budoucnosti Evropy, kterou minulý týden podepsalo šestnáct hlavních vlasteneckých politických stran ze čtrnácti zemí. Například Viktor Orbán, Matteo Salvini, Marine Le Pen, Kaczyńsky za Polsko a tak dále. Tyto strany vyjádřily nespokojenost se směřováním Evropské unie,“ sdělil na úvod Okamura. Signatáři deklarace dle jeho slov požadují návrat kompetencí národům.

Dalším tématem bylo korespondenční hlasování ve volbách. To bylo podle Okamury zamítnuto i díky hlasům právě SPD. „To si myslím, že je velmi důležité, protože korespondenční hlasování by způsobilo různá podezření z podvodů, asi jako v sousedním Rakousku, kde se muselo opakovat druhé kolo posledních prezidentských voleb,“ uvedl šéf SPD

„A zároveň se nám tento týden podařilo prosadit maximální účast občanů při podzimních volbách do Sněmovny. Sněmovna dnes totiž díky hlasům SPD odsouhlasila zákon o zvláštních způsobech hlasování, který bude platit pouze pro letošní sněmovní volby za předpokladu, že bude k 15. září tohoto roku vládou vyhlášený nouzový stav, anebo bude i nadále platit tzv. pandemická pohotovost. Současná legislativa umožňuje v případě vládou vyhlášeného nouzového stavu posunout termín voleb až o šest měsíců, a to je pro SPD zcela nepřijatelné.“

„Takže tento týden hodnotím z hlediska SPD úspěšně,“ pochválil se závěrem ještě Okamura.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: AZy

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Radek Rozvoral byl položen dotaz

Neslibujete nesplnitelné?

Opravdu jde ještě změnit migrační pakt, když ho podezřele narychlo EP před volbami odsouhlasil? A jak chcete zrušit green deal? Jsem pro, ale myslím, že je to nereálný slib.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Smazal jsem to, omluva nebude, běžte do p*dele.“ Novotný kauzu s rakovinou rozmázl

22:30 „Smazal jsem to, omluva nebude, běžte do p*dele.“ Novotný kauzu s rakovinou rozmázl

Doslova bouři vyvolal řeporyjský starosta Pavel Novotný poté, co prohlásil, že nemocná dcera Felixe …