Ondřej Neff uvažuje: Snad nepřijde nikdo horší než Zeman

02.04.2021 10:25

Spisovatel Ondřej Neff se zamyslel nad projektem výstavby nového jaderného bloku v Dukovanech. Nabádá k tomu, že je debatu o výstavbě třeba odložit až na dobu, kdy nebude Miloš Zeman prezidentem. Ale navrch přidává jedno uklidnění. V Česku už se nedá nic postavit.

Ondřej Neff uvažuje: Snad nepřijde nikdo horší než Zeman
Foto: wikipedia.org
Popisek: Ondřej Neff

Publicista Ondřej Neff si všímá tlaku opozice ODS, lidovců, TOP 09, Pirátů a STAN na odvolání ministra průmyslu a obchodu a ministra dopravy a vicepremiéra za hnutí ANO Karla Havlíčka za to, že chce dokumentaci k dostavbě Dukovan poslat i ruskému Rosatomu.

Podle Neffa na tento nápad Karel Havlíček nepřišel sám. Spisovatel za tímto krokem vidí prezidenta Miloše Zemana a tvrdí, že musíme přečkat dobu, po kterou bude ještě prezidentem, protože až v úřadě skončí, už nebude mít tak velkou váhu jeho tlak na prosazování zájmů Ruské federace v České republice.

„Zeman bude sloužit Kremlu ještě rok a tři čtvrtě, pak, přejme mu zdraví, třeba odjede zase objímat stromy. Jde o to vydržet ty necelé dva roky, s přáním, aby na jeho místo nenastoupil ještě někdo horší než on. Těžko si to představit, v úvahu připadá Okamura. Ale to je zatím v nedohlednu. Rok a tři čtvrtě, to je v kalendáři výstavby jaderky kratičká doba. Ten akt ministrem Havlíčkem podepsaný a jistě nikoli jím navržený může být vnímán i jako pokus o získání času. Bezpečnostní dotazník, co je to za pitomost? Ale je to odklad a hodiny na Hradě tikají,“ poznamenal Neff v textu na serveru Neviditelný pes.

Tomio Okamura

  • SPD
  • Předseda hnutí Svoboda a přímá demokracie (SPD)
  • poslanec

Jenže jedním dechem dodal, že není třeba se strachovat, protože pokud si někdo představuje, že se na stavbě nového reaktoru budou podílet i české firmy, tak to v praxi znamená, že se vlastně nepostaví vůbec nic.

„Osobní prognóza: netřeba se rozčilovat, natož bát. V Česku se nedá prosadit nic. Nedá se tu nic postavit. Nestavějí se železnice ani dálnice. Směšná je představa, že by tu mohl vzniknout nový jaderný blok."

reklama

autor: mp

Ing. Miroslav Balatka byl položen dotaz

Můžete definovat, co je dezinformace?

Všichni o nich mluví, ale co to přesně je? Třeba za covidu jsme byly svědky toho, jak se měnilo, co je pravda a co dezinformace

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Už se perou! Před volbami je v komisi dusno. „Uršula“ má problém

8:21 Už se perou! Před volbami je v komisi dusno. „Uršula“ má problém

Ani nenastoupil. Německý europoslanec Markus Pieper měl reprezentovat v EU malé a střední podniky. J…