Opencard nově za stovku. Přitom možná skončí

31.07.2012 19:28

Praha momentálně řeší, zda pokračovat s projektem opencard. I když není jasné, jestli karta úplně neskončí, město ji zpoplatnilo. Půjdete-li si tedy zařídit novou, zaplatíte sto korun.

Opencard nově za stovku. Přitom možná skončí
Foto: Hans Štembera
Popisek: Dobíjení karty Opencard

Vedení hlavního města není spokojeno s tím, že drahá karta nemá o moc více funkcí než obyčejná papírová tramvajenka. V dubnu primátor Bohuslav Svoboda (ODS) dokonce naznačil, že jednou ze zvažovaných možností je kartu zcela zrušit.

Vyhodit miliardu by byla hloupost

"Pokud nebudeme schopni dostatečně rychle nastartovat další rozvoj služeb, budeme se muset ještě v tomto roce zabývat otázkou dalšího pokračování projektu Opencard," uvedl Svoboda. Úplné zrušení opencard nyní už podle radní pro informatiku Evy Vorlíčkové (TOP 09) nehrozí, protože odborné komisi se podařilo shodnout na několika variantách, jak služby opencard vylepšit.

"Nevyhodíme 1,3 miliardy korun. Do konce srpna předložíme radě rozvojový projekt s několika variantami, kde bude mimo jiné uvedeno, že návrat k papírovým kuponům rozhodně nedoporučujeme," řekla serveru Aktuálně.cz Vorlíčková.

Jenže jaké možnosti odborná komise navrhuje a jaké služby tedy Pražané nakonec za své peníze dostanou, to Vorlíčková odmítla prozradit. Konečné rozhodnutí o osudu opencard záleží na radě města.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: joh

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

18:22 Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

Jak ovlivní balík pomoci z USA a nové mobilizační předpisy pro Ukrajince vývoj rusko-ukrajinského ko…