Osa zla Berlín–Brusel–Paříž! Písařovicová útočila na Lubomíra Volného, ale ten si v ČT řekl svoje. Znovu, znovu a znovu

21.02.2019 9:12

Chce kandidovat na předsedu, zrušili mu organizaci. Tak to zatím vypadá s Lubomírem Volným, známým a kontroverzním poslancem SPD. V Událostech, komentářích objasňoval, proč byla jeho stranická organizace zrušena. Prý se jedná o provokaci a dezinformaci, které celorepublikové vedení SPD uvěřilo. „V našem kraji se nedělo nic z toho, co je uváděno a popisováno, já se obávám, že celorepublikové vedení SPD udělalo manažerskou chybu na základě profesionálně připravené dezinformace a provokace vůči našemu vedení,“ tvrdil Volný, i když byl několikrát moderátorkou Danielou Písařovicovou přerušen.

Osa zla Berlín–Brusel–Paříž! Písařovicová útočila na Lubomíra Volného, ale ten si v ČT řekl svoje. Znovu, znovu a znovu
Foto: Repro ČT24
Popisek: Daniela Písařovicová v Událostech komentářích

První otázka, kterou Lubomír Volný dostal, byla, proč ho Tomio Okamura vyzval, aby kandidoval na předsedu hnutí. Podle Volného to tak Tomio Okamura činí, když dojde k hlubšímu názorovému rozporu v hnutí, a vyzve dotyčného, aby svou vizi předložil členské základně a požádal ji o důvěru. Že k výzvě došlo, zveřejnil Volný údajně proto, že informaci novináři již měli, takže chtěl, aby sdělení přišlo od něj. O jaké rozpory se jedná, však říci nechtěl, řka, že by nejdříve měl mluvit k členské základně SPD a teprve potom k veřejnosti. Ale potvrdil, že pokud by nedostal přímou výzvu od předsedy, tak by nekandidoval.

Anketa

Co provést s bojovníky Islámského státu, kteří se chtějí vrátit do Evropy?

16%
81%
hlasovalo: 15836 lidí

Písařovicová se ho pak zeptala, jak spolu souvisí jeho ohlášená kandidatura a zrušení krajské organizace strany, jíž byl předsedou. „Já si myslím, že vůbec,“ uvedl poslanec a dodal, že to tak vypadá kvůli časové posloupnosti, ale k výzvě prý došlo už před měsícem. „Takže to není odveta Tomia Okamury?“ tázala se pro jistotu Písařovicová a Volný to znovu popřel. Moderátorka pak zopakovala oficiální důvod zrušení Moravskoslezské organizace SPD, tedy že systémově a systematicky porušovali stanovy SPD a krátili členy na demokratických právech, a ptala se Volného, co se tedy dělo. „V našem kraji se nedělo nic z toho, co je uváděno a popisováno, já se obávám, že celorepublikové vedení SPD udělalo manažerskou chybu na základě profesionálně připravené dezinformace a provokace vůči našemu vedení...“ začal Volný vysvětlovat, než byl přerušen otázkou, kdo tuto provokaci připravil.

Na to Volný odpověděl, že netuší, ale politických konkurentů, kteří mají zájem na poškození SPD, je prý dost, protože se dle Volného názoru jedná o nejúspěšnější a jediné volitelné vlastenecké hnutí. „Takže za mě osobně, bohužel ze strany celorepublikového předsednictva došlo k tomu, že se stali obětí dobře připravené cílené provokace a že si neověřili informace od zdroje, což bysme měli být my, krajské předsednictvo. Nejvíc mě to mrzí z toho důvodu, že Radim Fiala a pan Rozvoral byli účastníky naší krajské konference, která proběhla zhruba před dvěma týdny, na které jsme byli potvrzeni ve svých funkcích metodou tajné volby,“ dodal poslanec.

Písařovicová namítla, že již v roce 2017 vycházely informace, že svou buňku Volný vede jako diktátor a bere k sobě jen lidi, kteří s ním souhlasí. „Tady je vidět, že ta dezinformace a práce na tom, aby se poškodil historicky nejúspěšnější kraj SPD v rámci republiky, má dlouhodobější charakter,“ řekl Volný, než přes něho začala mluvit Písařovicová, že v Moravskoslezském kraji dostala strana jen 3 mandáty, stejně jako v Jihomoravském, tedy, že to není takový úspěch. „Ti lidé, kteří tvrdí, že byli nedemokratickým způsobem postihováni, kandidovali za Realisty, kandidovali za ODA, kandidovali za Rozumné. To byli lidé, kteří k nám do strany byli nasazeni, proto aby nás poškodili, a neprošli naším sítem dvoustupňového členství,“ nenechal se Volný odbýt od odpovědi. Moderátorka se pak zeptala, zda Okamura věří těmto lidem víc než jemu, ale Volný prohlásil, že si myslí, že Okamura těmto lidem nevěří a ona provokace má hlubší a profesionálnější charakter.

Dodal, že demokratičnost SPD v Moravskoslezském kraji dokazuje, že postavili 31 kompletních kandidátek v komunálních volbách. „Já bych to rád dokončil v tom smyslu, že komunální volby jsou ukázkou toho, jestli ta organizace pracuje demokraticky, nebo ne. Protože pokud nepracuje demokraticky, tak vy nepřinutíte 900 lidí, aby dobrovolně kandidovali ve vaší straně,“ bránil se přerušení Volný.

Písařovicová pak přešla na jinou taktiku a ptala se, zda je v SPD rozkol. „V našem hnutí není rozpor...“ začal poslanec, ale Písařovicová ho přerušila, že již na začátku uvedl, že v SPD rozepře jsou. Volný odvětil, že to je běžné v každé straně a hnutí a na dotaz, zda věří Tomiu Okamurovi odpověděl, že samozřejmě. Prý by pochopitelně přijal i porážku ve zmíněné výzvě. Zda uspěje, nehodnotil, pouze prohodil, že udělá všechno pro to, aby byl důstojným soupeřem.

„Kdo se vás snaží poškodit?“ zněla předposlední otázka moderátorky. „Já si myslím, že to jsou síly, které působí proti vlasteneckým hnutím, které se snaží štěpit vlastenecká hnutí v rámci České republiky...“ začal vysvětlovat Volný, než se Písařovicová zeptala, zda tyto síly pocházejí zvnějšku. „Nevím, jestli jsou to síly zvnějšku, nebo jestli to jsou vnitřní síly, nevím, jestli to jsou síly spojené s tradiční politickou mafií, nevím, jestli to jsou síly spojené s mafií, která je napojená na osu zla Berlín–Brusel–Paříž, to opravdu netuším,“ odpověděl poslanec SPD. Písařovicové se nechtělo věřit, že by to byla až taková velká konstrukce. „Blíží se jedny z nejdůležitějších voleb do Evropského parlamentu, ne-li ty nejdůležitější volby do Evropského parlamentu v historii Evropské unie. Celá liberálnědemokratická klaka bije na poplach. Všichni se bojí toho, že by uspěly vlastenecké síly. Takže já bych se nedivil, kdybysme byli součástí širšího plánu na poškození všech vlasteneckých hnutí v rámci Evropské unie,“ nevyloučil větší spiknutí Lubomír Volný.

Celý pořad ZDE

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: kas

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„EU nikdy nebude na hranicích střílet,“ slíbil Rakušan. Ale narazil

14:05 „EU nikdy nebude na hranicích střílet,“ slíbil Rakušan. Ale narazil

„Migrační solidarita je falešná a ďábelská hodnota,“ vzkázal právník Robert Kotzian ministru vnitra …