Oslavy 1. máje letos spojí strany v Praze s kampaní před eurovolbami

21.04.2019 20:51

Tradiční oslavy 1. máje spojí letos strany v hlavním městě s kampaní před evropskými volbami. Akce avizují komunisté, sociální demokraté i ODS. Komunisté svolali setkání na náměstí Jiřího z Poděbrad, sociální demokraté uspořádají podle stranického kalendáře oslavy na dvoře svého sídla – Lidového domu.

Oslavy 1. máje letos spojí strany v Praze s kampaní před eurovolbami
Foto: Zuzana Koulová
Popisek: Jan Hamáček po zvolení předsedou ČSSD

Akci „Vzhůru na Petřín“ uspořádají jako každý rok pražští občanští demokraté. Letos s podtitulem „Jsme srdcem Evropy“, který je i heslem předvolební kampaně. Zatímco levice si připomíná Svátek práce, občanští demokraté koncipují akci tradičně jako rodinné odpoledne.

Volby do Evropského parlamentu se budou konat 24. a 25. května, vybírat se bude 21 europoslanců. Podle posledního odhadů výsledků na základě průzkumů v jednotlivých členských zemích EU by mohlo v Česku získat osm mandátů hnutí ANO, čtyři Piráti, tři ODS, dva společná kandidátka TOP 09, STAN a Zelených a po jednom europoslanci za ČSSD, KSČM, KDU-ČSL a SPD.

Akcemi v horké fázi kampaně chtějí strany získat voliče, ale i aktivizovat lidi k účasti na volbách, které nejsou vnímány jako prvořadé. Před pěti lety přišlo v Česku k urnám 18,2 procenta voličů.

V kampani mají pomoci stranám i známé tváře. Například SPD chystá v Praze příští týden demonstraci nazvanou „Ne diktátu Evropské unie“, které by se měli zúčastnit i předseda nizozemské Strany pro Svobodu Geert Wilders a předsedkyně francouzského Národního sdružení Marine Le Penová.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: nab

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…