Osobnosti bilancují uplynulý rok. Bradáčová nestíhala, pivovarník sleduje pohyb

25.12.2013 9:31

Rok 2013 se pomalu chýlí ke konci a i osobnosti českého veřejného života se zamýšlejí nad tím, jaký byl a co jim a zemi přinesl. Jejich odpovědi zaznamenal server iHNed.cz.

Osobnosti bilancují uplynulý rok. Bradáčová nestíhala, pivovarník sleduje pohyb
Foto: Hans Štembera
Popisek: Silvestrovské veselí

Stanislav Bernard, zakladatel rodinného pivovaru Bernard, vnímá končící rok vesměs pozitivně. "Spousta věcí se někam hýbe, mění a poměrně hodně lidí začíná přicházet na to, že stávající způsob vývoje společnosti je neudržitelný, takže začínají očekávat nějakou kvalitativní změnu. Pořád se hovoří jen o tvrdých ekonomických datech a podobně, nikdo už ale neřeší kvalitu nebo to, co je například součástí potravin,“ uvedl.

Sám prý již dospěl do stavu, kdy ho změny nepřekvapují. Co se týče výsledku voleb, mohly podle něj dopadnout zásadně hůře.

Nejistota a hodnotová rozkolísanost

Rychlý jako všechna léta. Tak nahlíží na rok 2013 vrchní státní zástupkyně v Praze Lenka Bradáčová. „Pro mě pracovně náročnější než ten předchozí, politicky i ekonomicky náročný pro nás všechny a současně pevný v tom, že v této neukotvené době jsme se mohli spolehnout na to, že se vystřídala čtyři roční období,“ poznamenala.

Za velmi přelomový rok ho považuje ředitel Národního divadla Jan Burian, neboť odešel v jeho průběhu z Národního divadla. Zároveň se podle jeho mínění prokázalo, že v naší společnosti vládne nejistota a hodnotová rozkolísanost.  „Nejpříjemněji mne vždy překvapí, kolik talentů má české divadlo a jak se dokážou morálně zachovat v krizové situaci. Jsem rád, že řada takových lidí pracuje v Národním divadle,“ dodal.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: nem

Ing. Věra Kovářová, MIM byl položen dotaz

Důchodová reforma

Tvrdíte, o důchodové reformě jednáte i s laickou veřejností. Jak? Kde? Jsem si ničeho takového nevšiml. A myslíte, že má smysl schvalovat něco, na čem se aspoň z větší části neshodnete s opozicí? K čemu reforma, kterou jiná vláda zase zruší, což už se stalo? Nebylo třeba chybou, že jste s opozicí ne...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Benda k čachrům s vědeckými pracemi: Kdybych věděl, že bude toto téma, tak nepřijdu

13:05 Benda k čachrům s vědeckými pracemi: Kdybych věděl, že bude toto téma, tak nepřijdu

O výměně ministrů pro vědu, výzkum a inovace a o korespondenční volbě diskutovali v Partii na CNN Pr…