Ovčáček po zničení přehrady citoval Zemana: Myslete na lidi, ne na grandiózní ofenzivy

10.06.2023 12:29 | Komentář

„Zničení Kachovské přehrady, nebývalá míra destrukce, nás probudilo ze spánku. Válka je blízko, neskončila a jen tak neskončí,“ píše v reakcí na vývoj rusko-ukrajinského konfliktu bývalý mluvčí Hradu a současný redaktor serveru Život v Česku Jiří Ovčáček.

Ovčáček po zničení přehrady citoval Zemana: Myslete na lidi, ne na grandiózní ofenzivy
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jiří Ovčáček

Ruská a ukrajinská strana se navzájem obviňují, kdo nese odpovědnost za zničení Kachovské přehrady. Voda z ní na jihu Ukrajiny zaplavila Cherson a tisíce domů po obou březích Dněpru. 

Kyjev tvrdí, že zničení Kachovské přehrady způsobila exploze výbušnin umístěných uvnitř hráze a vodní elektrárny, které mělo v době údajného výbuchu pod kontrolou Rusko. Naopak Rusové z kolapsu hráze přehrady viní ukrajinské síly, hovoří o ukrajinském ostřelování přehrady, nadměrném zvyšování vodní hladiny a o teroristickém útoku.

Stejně emotivně o viníkovi katastrofy Kachovské přehrady diskutují i Češi, všímá si Ovčáček. Ten ve svém komentáři připomíná slova bývalého prezidenta Miloše Zemana, který o kolapsu Kachovské přehrady prohlásil: „Kdyby nebyla ruská agrese, přehrada by nebyla zničena.“ To je pro Ovčáčka „neoddiskutovatelný fakt“.

„Právě katastrofa Kachovské přehrady nám svou brutálností připomněla nejenom hrůzy války, ale též to úplně nejzásadnější. Utrpení konkrétních lidí. Na lidi bychom totiž měli myslet nejvíce. Ne vidět jen frontové linie, grandiózní ofenzívy a protiofenzívy, velká prohlášení a mohutné summity světových státníků,“ dodává Jiří Ovčáček.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

Ukrajina (válka na Ukrajině)

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: nab

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Uživateli nejlépe hodnocený komentář

Můžou za to všichni, , Uživatel se přihlásil ke kodexu Dobré Diskusekamenožrout zelený , 10.06.2023 13:11:21
nejen Ukrajinci nebo Rusové. Odpovědnost za všechno, co se tam stalo a děje, nesou především USA a samozřejmě celý Západ, který Se už přes 30 let pokouší Rusko rozebrat na kousky a rozkrást. Můžou za to politici, kteří místo seriózního jednaní o obnovení geopolitické rovnováhy po rozpadu SSSR přidělili Rusku roli outseidera, podobně jako Německu po první světové válce. K čemu to vedlo, ví asi každý, i když mnozí se nám dnes snaží namluvit, že to bylo jinak .....

|  10 |  0

Další články z rubriky

Ewa Farna zazpívá v Kolíně na náměstí. Dostane za to 617 584 korun

10:50 Ewa Farna zazpívá v Kolíně na náměstí. Dostane za to 617 584 korun

ParlamentníListy.cz si v posledních týdnech všímají řady smluv, které přibývají ve veřejných registr…