PL od začátku ruské invaze zablokovaly přes stovku uživatelů

22.04.2022 14:22

Už na začátku března jsme uvedli, že ParlamentníListy.cz odmítají jakékoli, byť minimální náznaky podpory ruské invaze v diskusích u našich materiálů. Pakliže moderátor diskusí takovýto názor objeví, uživatele může dočasně zabanovat (zamezit přístup do diskuse), v odůvodněných případech i trvale vyloučit z diskuse.

PL od začátku ruské invaze zablokovaly přes stovku uživatelů
Foto: Archiv
Popisek: Logo Parlamentních listů

Respektujeme nutnost debaty o záležitostech mezinárodní politiky a respektujeme i historii, nicméně nebudeme jakkoli podporovat názory, které ignorují současný stav a nevnímají zbytečnou smrt nevinných civilistů na Ukrajině. Totožný postoj zaujímáme k dotazům voleným zastupitelům.

Co se týká těchto příspěvků, jejich moderace se řídí Etickým kodexem vkládání příspěvků (dále jen EK), který obsahuje sedm bodů. Ty nijak neomezují uživatele ve slušném vyjádření názoru, kromě případů jasně definovaných v Ústavě ČR (zákonné důvody, jako například schvalování a podporování trestných činů, mezi které patří i schvalování ruské invaze). U diskusního příspěvku či dotazu moderátoři nehodnotí primárně obsah sdělení (kritika či nesouhlas nejsou v demokracii důvody k zásahu, naopak jsou žádanou součástí plurality), ale formu sdělení (vyžadujeme věcnost a slušnost).

Od citovaného oznámení jsme dočasně zablokovali přístup do našich diskusí více jak stovce uživatelů.

Zákaz až na dva roky

Některým, kteří porušili Etický kodex opakovaně, jsme byli nuceni zamezit v přístupu k diskusím i dlouhodobě. Všem bylo e-mailem oznámeno, jaké byly důvody našeho postupu. Pokud kdokoliv žádal doplňující vysvětlení, každému z uživatelů jsme se plně věnovali a poskytli mu detailní odpovědi.

„Čelíme nepředstavitelnému množství IT útoků, nenávistným vzkazům, šíleným reakcím lidí, které jsme zablokovali, pravidelným výhrůžkám, ale rozhodně nehodláme diskutovat o tom, co považujeme za správné,“ uvedl ředitel PL Jan Holoubek.

Místopředseda představenstva OUR MEDIA a.s. Jiří Čermák, který má v celé skupině na starost IT služby i jednotlivé adminy, dodal: „Uživatele, kteří hodlají opakovaně porušovat zmíněný EK, si dovoluji upozornit, že v případě udělení třetího banu nebude další dva roky možné provést novou registraci do diskuse se stejným telefonním číslem, které bylo pro diskusi zablokováno. Prosím proto o věcnou a slušnou diskusi.“

 

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: red

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

12:50 Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

„Jedu se setkat s mamkou. Už jsme se léta neviděli. Jsme z Doněcka a já nechci bojovat za Putina. Už…