Pachatel útoku z Lyonu francouzské policii stále uniká

25.05.2019 21:54

Po pátečním útoku v Lyonu francouzské úřady nasadily všechny prostředky k rychlému zjištění totožnosti a k dopadení pachatele, který zatím uniká. Výbuch nastraženého balíčku s výbušninou si vyžádal podle posledních informací 13 lehce zraněných. Plánované demonstrace tak úřady v sobotu ve městě omezily, z bezpečnostních důvodů protestující nesmějí do centra.

Pachatel útoku z Lyonu francouzské policii stále uniká
Foto: Jan Rychetský
Popisek: Někde hoří ohně

Ve městě se má konat několik demonstrací za zlepšení klimatu, za svobodné Alžírsko a nevylučuje se ani případná nenahlášená akce hnutí takzvaných žlutých vest, jejichž demonstrace často provázejí násilné nepokoje. Kvůli útoku jsou nyní v historické části města demonstrace až do večera zakázány.

Výbuch se odehrál v pátek zhruba v 17:30 v centru města na pěší zóně Victora Huga plné obchodů a restaurací, kam útočník umístil podezřelý balíček, jenž vybuchl. Zatím se k odpovědnosti za útok nikdo nepřihlásil, ani nikdo nevznesl žádné požadavky.

Od pátečního večera se podle státního zástupce přihlásilo několik desítek svědků. Jejich výpovědi se zpracovávají. Podezřelý, kterého pouliční kamery zachytily při pokládání balíčku, je stále na útěku.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: nab

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…