Pak už jenom Berlín a Paříž. „Skoro velezrada.“ Holec Pavla nešetřil

06.10.2023 13:17 | Monitoring

Komentátor Petr Holec a politolog Jan Kubáček promluvili k veřejnosti. Od podlahy. „Máme tady velezradu – prezident – téměř,“ vypálil Holec zostra. A Kubáček se okamžitě přidal a konstatoval, že i na tomto prezidentově výroku se ukazuje jeho politická nezkušenost. Žádný soudný politik by si podle Kubáčka na právo veta nenechal sáhnout.

Pak už jenom Berlín a Paříž. „Skoro velezrada.“ Holec Pavla nešetřil
Foto: Scrfeen Petr Holec živě
Popisek: Jan Kubáček a Petr Holec debatují o prezidentu Pavlovi

Prezident Petr Pavel v jednu chvíli na cestě do srdce EU prohlásil že by si uměl představit, že se Česko může vzdát práva veta v EU. „To právo veta, které ještě zbývá v EU, to jsou ještě zbytky naší suverenity, než to předáme celý do Bruselu,“ poznamenal Holec.

„Pak nás už k ničemu nepotřebují,“ doplnil Kubáček. Kdokoli, kdo je soudný politik, tak i na tohle nenechá sáhnout,“ dodal s tím, že pokud by právo veta přestalo existovat, už by celá evropská politika byl tenisovým utkáním mezi Berlínem a Paříží a menší státy už by se mohly rozhodovat toliko o tom, zda se přidají k Berlínu nebo k Paříži.  U všech ostatních zemí, vyjma Německa a Francie, už by na jejich názoru nezáleželo. U velitele armády ČR tohle fakt nepochopím, mám z toho pocit, že mu jde jen o ten červený koberec, hudbu, nastoupený vojsko, ale hlavně nemít názor, koukat se, kdo řekne víc a tam se přidat,“ zlobil se Kubáček.

Petr Holec prohlásil, že sledujeme cosi jako kolaboraci a média to z jeho pohledu většinově nezvedla. Stejně tak jako většina médií omlouvala rozhodnutí vlády Petra Fialy (ODS) přijmout pakt o migraci s tím, že v tomto paktu přece jde o to pomoct druhým.

S naší historickou paralelou. Kdybychom tohle udělali, tak předáváme zbytek naší suverenity do Berlína.

Oba pánové se shodli, že nemalá část médií zásadní témata, jako je pakt o migraci či slova prezidenta Petra Pavla přehlížejí a raději napíší, jak si šel prezident zaběhat. „Mně to fakt připomíná osmdesátky,“ povzdechl i Kubáček, který se v myšlenkách vrátil 40 let zpět do časů komunistické nadvlády nad Československem.

„Mně taky,“ přisadil si Holec.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Miloš Polák

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Uživateli nejlépe hodnocený komentář

Ehm ..............., Uživatel se přihlásil ke kodexu Dobré Diskuseviam , 06.10.2023 14:07:01
nechci, aby Pepa za nás všechny líbal něčí prsten. Na to nemá právo. Tuším, že i jeho příznivci by ho nyní nejraději skopli z výšin.

|  12 |  0

Další články z rubriky

Ekonomka Švihlíková: Takhle zadlužené USA ještě nebyly. Řešení? Jedno z nich je válka…

16:30 Ekonomka Švihlíková: Takhle zadlužené USA ještě nebyly. Řešení? Jedno z nich je válka…

Ekonomka Ilona Švihlíková pronesla šokující informace o americké ekonomice, která pomalu spěje ke ka…