Palestinci, třeste se. Dominik Hašek zasahuje

24.10.2023 13:50 | Monitoring

Palestinci, třeste se? Dominik Hašek se postavil na stranu Izraele, který bojuje s palestinským hnutím Hamás. Hašek sdílí názor, že agresor, v tomto případě Hamás, musí za svoje činy pykat, i když to má negativní vliv i na civilní obyvatele Pásma Gazy.

Palestinci, třeste se. Dominik Hašek zasahuje
Foto: Repro twitter ČT
Popisek: Dominik Hašek v České televizi

Hašek na sociálních sítích přidal do svého proukrajinského repertoáru podporu Izraeli v jeho odvetě za vražedný útok hnutí Hamás. „Nedovedu si vůbec představit, co Izraelci museli a i teď po tom šíleném pogromu stále musejí prožívat. Budeme obyvatele Izraele v boji proti teroristům podporovat. Všichni, kteří se na těchto hrozných zločinech podíleli, musejí být potrestáni,“ uvedl Hašek v jednom z příspěvků.

 

 

Bývalý brankář aktivně sdílí názory českých i světových politiků, kteří se staví na stranu Izraele v jejich boji proti Hamásu, který v Pásmu Gazy ale ničí životy i statisícům palestinských civilistů. Hašek tak sdílel například slova amerického prezidenta Joea Bidena. „Historie nás učí, že pokud teroristé a diktátoři (Hamás, Putin a další) za své zločiny nezaplatí, tak budou ve svých zločinech pokračovat a mrví budou přibývat,“ citoval Hašek Bidena a přidal konkrétní jména teroristů a diktátorů.

 

 

Líbí se mu také myšlenka předsedy zahraničního výboru Poslanecké sněmovny Marka Ženíška, podle nějž by se měla zastavit jakákoliv pomoc do Pásma Gazy, protože Hamás peníze dlouhodobě nevyužíval pro tamní obyvatele, ale na vyzbrojování. „Sice to nenapsal Churchill nebo Gándhí, ale dávám tomu palec nahoru. ‚Ve chvíli, kdy je dost peněz na rakety, ale není jich dost na vodu, je posílání peněz neobhajitelné‘,“ citoval Hašek Ženíška.

 

 

Všiml si také vyjádření Izraelských obranných sil, které upozornily, že Hamás odpaluje své rakety ze dvorku naproti budově OSN. To podle Haška ukazuje, že palestinští teroristé využívají zaměstnance OSN jako živé štíty.

„Tak jestli OSN má v Gaze svou budovu přes ulici od místa, které slouží jako odpaliště raket teroristů, tak není co dodat. Snad jen, že ti zaměstnanci jsou dobrovolnými živými štíty pro vraždící teroristy. Jejich zaměstnavatel (OSN) si toho musí být vědom a nese za to odpovědnost,“ má jasno Hašek.

 

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

Ukrajina (válka na Ukrajině)

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: Jakub Makarovič

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Uživateli nejlépe hodnocený komentář

Dominik Šašek, Uživatel se přihlásil ke kodexu Dobré Diskusepepek vyskoč ze senátu , 24.10.2023 14:14:10
se uživil hokejem, podnikání mu nešlo, tak se dal na politiku, tam se uživí každý jednoduchý člověk.

|  22 |  0

Další články z rubriky

„Jak je sama doma, neskončí to dobře.“ Holec vytáhl na Černochovou ostrou munici

14:04 „Jak je sama doma, neskončí to dobře.“ Holec vytáhl na Černochovou ostrou munici

O průzkumech veřejného mínění, ale i o ministryni obrany Janě Černochové (ODS) mluvili v pořadu Podt…