Pandemie ukázala sílu EU. Bude žít ještě mnoho let, říká aktivista Peszyňski

02.01.2021 13:48

Aktivista Tomasz Peszyňski, který je silně nakloněn Evropské unii, se rozhodl přednést svůj vlastní novoroční projev. Na silvestra prý napodobil prezidenta Miloše Zemana a chtěl po vzoru prezidentovy mluvy označit rok 2020 za „zkurvený“, ale nakonec to vzal z jiného konce. V roce 2020 se podle něj ukázalo, jak obětaví Češi umí být, že populisté typu Andreje Babiše (ANO) jsou porazitelní a že existence EU má smysl a bude fungovat ještě mnoho a mnoho let.

Pandemie ukázala sílu EU. Bude žít ještě mnoho let, říká aktivista Peszyňski
Foto: Repro Facebook
Popisek: Aktivista Tomasz Peszynski

„Vážení spoluobčané, na Silvestra jsem napsal na Facebooku ve stylu našeho prezidenta o roce 2020, že byl ‚skurvený‘. Ale od té doby jsem nad tím trochu přemýšlel,“ začal aktivista.

Uvědomil si prý, že rok 2020 spojený s pandemií nemoci covid-19 přinesl hodně utrpení, úmrtí i pracovního vyčerpání, ale Peszyňski se pokusil zamyslet se nad tím, zda se v onom roce ukázalo také něco pozitivního.

Podle jeho názoru se ukázalo, jak obětaví umí Češi, Moravané a Slezané být. Jak obětavě se chovají lékaři a sestry pracující v nemocnicích, ale také jak obětavě si lidé šili na jaře roušky a pomohli tím zvládnout jarní vlnu epidemie.

V čase epidemie se podle Peszyňského také ukázalo, že populistu typu Andreje Babiše (ANO) lze porazit.

Ukázalo se podle něj také, že existence Evropské unie má smysl a představuje společenství, které bude fungovat ještě mnoho a mnoho let.

„Pamatujete na jaře, jak tolik lidí hlásalo, že pandemie je konec Evropské unie? No, stal se pravý opak. EU prochází nyní pandemii silnější než předtím. Stala se úžasná věc, že jsme se v EU dohodli na společném půjčení si peněz a společném investování do ekonomické obnovy a taky změny Evropy. Ano, to je skutečně revoluční, protože s kým by jste si dohromady půjčili peníze? Ani nejlepší kamarád by to nebyl. Jen s životním partnerem si vezmete hypotéku na celý život. A to udělala Evropa, takže se předpokládá dlouholetý vztah. To je opravdu skvělý message roku 2020,“ pravil aktivista Peszyňski.

Nakonec se podle něj také ukázalo, jak skvělé je lidstvo jako celek, když „za rok jsme vymysleli vakcínu proti nové nemoci“. To je podle Peszyňslého něco úžasného, o čem se jednou budou učit naše děti.

Sečteno  a podtrženo, rok 2020 podle Peszyňského nebyl tak špatný.

Novoroční projev Tomasze Peszyňského

Novoroční projev Tomasze Peszyňského

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Je mi z toho na zvracení. Politický analytik Baránek a jiní o fotce slovenského exministra obrany s českou „nánou“ Černochovou

4:46 Je mi z toho na zvracení. Politický analytik Baránek a jiní o fotce slovenského exministra obrany s českou „nánou“ Černochovou

„Přijde k většímu a staršímu bratrovi, protože tak se to tradovalo, a tak moc se mu chce dostat do a…