Pane Robejšku, kandidujte na prezidenta, píší lidé. Zde je zásadní vyjádření

13.01.2016 11:23

Analytik Petr Robejšek se na sociální síti Facebook vyjádřil k možné kandidatuře na prezidenta v roce 2018. Má před sebou nyní důležitější cíl, a to inspirovat ke konkrétním nutným krokům politiky, kteří již byli zvoleni.

Pane Robejšku, kandidujte na prezidenta, píší lidé. Zde je zásadní vyjádření
Foto: Hans Štembera
Popisek: Petr Robejšek

Ačkoli je rok 2018 s prezidentskými volbami ještě relativně daleko, čas od času se objevují úvahy, kdo by mohl být příštím českým prezidentem. Jsou to zřejmě úvahy předčasné, neboť není jisté, zda bude svůj post obhajovat prezident Zeman, jak na tom bude zdravotně, případně, kdo do roku 2018 ještě možnou kandidaturu oznámí.

Politolog Petr Robejšek ale své příznivce žádá, aby nevěřili dezinformacím. „Kandidaturu na prezidenta nyní neplánuji. Důrazně proto odmítám snahy vyvolat dojem, že jsem takové rozhodnutí již učinil. Tyto snahy vznikají za mými zády a bez mého vědomí. Nevěřte, prosím, informacím publikovaným na profilech využívajících bez mého souhlasu mé jméno. Já komunikuji výhradně prostřednictvím tohoto účtu a prostřednictvím Institutu 2080,“ napsal na sociální síti Facebook.

Analytik před sebou vidí důležitější úkol, a to pokusit se ovlivnit reálné počínání již zvolených politiků. V této roli prý může být české společnosti užitečnější. Takže kandidaturu na prezidenta opravdu neplánuje, byť si podle vlastních slov nesmírně cení podpory, kterou mu lidé vyjadřují.

Petr Robejšek doslova napsal:

Rád bych touto cestou reagoval na množící se zprávy o mé kandidatuře na prezidenta.

Vážím si každé individuální podpory, kterou mi projevujete, neboť je oceněním mé celoživotní práce a publikační činnosti. Těší mě, pokud vás mé myšlenky podněcují k přemýšlení o světě kolem nás, protože právě to vždy bylo a je jejich ambicí. Domnívám se však, že je potřeba dělat víc, než jen mluvit. Proto jsem se svými kolegy založil v září loňského roku Institut 2080. Jeho ambicí je politiky inspirovat, nikoli nahrazovat. Tomuto cíli se nyní usilovně věnujeme a já věřím, že tak můžeme být naší společnosti prospěšní. Kandidaturu na prezidenta nyní neplánuji.

Důrazně proto odmítám snahy vyvolat dojem, že jsem takové rozhodnutí již učinil. Tyto snahy vznikají za mými zády a bez mého vědomí. Nevěřte prosím informacím publikováným na profilech, využívajících bez mého souhlasu mé jméno. Já komunikuji výhradně prostřednictvím tohoto účtu a prostřednictvím Institutu 2080.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…