Pár facek Hudečkovi. Zprava i zleva. Za dnešní slova po boku Schwarzenberga a Kalouska

09.09.2014 15:39

Primátor Prahy Tomáš Hudeček na zahájení kampaně TOP 09 mluvil o podpoře a rozvoji hlavního města. Česká republika se podle něj nedostane na evropskou úroveň, pokud se zaměří na Brno, Ostravu nebo Břeclav. Vysloužil si za to vlnu kritiky. Jihomoravský hejtman Michal Hašek (ČSSD) na svém profilu na Facebooku připomněl český film z 90. let Ještě větší blbec, než jsme doufali.

Pár facek Hudečkovi. Zprava i zleva. Za dnešní slova po boku Schwarzenberga a Kalouska
Foto: Hans Štembera
Popisek: Tomáš Hudeček

„Pokud si kdokoliv v České republice myslí, že Česká republika se může dostat na evropskou úroveň rozvinutím Brna, Ostravy, Břeclavi nebo Krnova, tak je na velkém omylu,“ prohlásil Hudeček v úterý.

Ještě větší blbec, než jsme doufali. Slovy TOP 09: Víc, než si myslíte

Všiml si toho Michal Hašek a reagoval na svém profilu: „Přátelé, jsem tolerantní člověk, ale musel jsem si při čtení tohoto článku vzpomenout na nepříliš úspěšný český film Ještě vetší blbec, než jsme doufali... Slovy TOP 09: Víc, než si myslíte.“

Primátorovi Prahy Hašek vzkázal, že Česká republika se neskládá jenom z hlavního města a z jeho tunelů veřejných financí. „Ne nadarmo naši předci rozdělovali víno do kategorii dá sa, nedá sa, dá sa svařit a dá sa Pražákom (po dnešku Hudečkovi)... Věřte, milí Pražáci, že jste i přes dnešní výroky vašeho primátora na jižní Moravě vítáni,“ vzkázal Hašek po Facebooku.

Rodilý Pražák by nesrovnával a neplácal podobné věty na veřejnosti

Hudečkova slova zaujala i poslance a lídra pražské kandidátky ODS Bohuslava Svobodu. „Je to další křečovitá snaha, jak zaujmout. Rád bych upozornil na to, že právě Miroslav Kalousek z TOP 09 společně s Gazdíkem ze STAN připravili Prahu o zhruba 700 mil. Kč ročně na změně systému rozpočtového určení daní,“ rýpl si.

Svoboda dodal, že by rodilý Pražák nesrovnával hlavní město s Brnem, Olomoucí nebo Krnovem a „neplácal by podobné věty na veřejnosti“.

„Jen člověk nejistý si svou prací a pozicí se může podobně pochybně vymezovat,“ míní lídr kandidátky občanských demokratů.

Jeroným Tejc z ČSSD politoval Pražany, kteří se podle něj musí za svého primátora stydět. ""Taková kombinace neznalosti, neschopnosti a drzosti se jen tak nenajde. A to už jsem v politice potkal ledajaké hochštaplery," uvedl poslanec.

Po bouři negativních ohlasů primátor Hudeček přistoupil k pokorné omluvě. V tiskovém prohlášení vysvětloval, že chtěl říci, že další rozvoj Prahy je klíčový pro celou Českou republiku. "Bylo mojí neobratností a chybou, že jsem ve svém vystoupení použil nevhodný příměr," kál se primátor, který se následně omluvil obyvatelům a představitelům měst, která ve svém projevu posměšně jmenoval.

Trvá však na tom, že Praha je "klíčovým tahounem" celé ČR, a nyní v ní pod jeho vedením navíc prý probíhají zásadní změny, které ji ještě více přiblíží západním metropolím. "Z rostoucí prosperity hlavního města bude těžit celé Česko, včetně regionů," dodal primátor. To však prý rozhodně neznamená, že by stát neměl podporovat i další regiony.

Co přesně napsal Michal Hašek:

Přátelé, jsem tolerantní člověk, ale musel jsem si při čtení tohoto článku vzpomenout na nepříliš úspěšný český film Ještě vetší blbec než jsme doufali... Slovy TOP09 Víc,než si myslíte :))) Tomáši Hudečku, Česká republika opravdu není jen hlavní město Praha s jejími tunely na veřejné finance... Ne nadarmo naši předci rozdělovali vino do kategorii dá sa,nedá sa,dá sa svařit a dá sa Pražákom (po dnešku Hudečkovi)... Věřte,milí Pražáci, že jste i přes dnešní výroky Vašeho primátora, na jižní Moravě vítáni ;-)"

Co přesně napsal Bohuslav Svoboda:

Nevím jestli to Tomáš Hudeček myslí vážně pokud říká, že se Česká republika dostane na vyšší úroveň pouze tehdy,když bude podporovat hlavně Prahu. Je to další křečovitá snaha, jak zaujmout. Rád bych upozornil na to, že právě Miroslav Kalousek z TOP 09 společně s Gazdíkem ze STAN připravili Prahu o zhruba 700 mil. Kč ročně na změně systému rozpočtového určení daní. Zadruhé si dovolím poznamenat, že rodilý Pražák by Prahu nikdy nesrovnával s Brnem, Olomoucí či Krnovem a neplácal by podobné věty na veřejnosti. Jen člověk nejistý si svou prací a pozicí se může podobně pochybně vymezovat."

Co přesně napsal DOMOV:

Obžalovaný Hudečku, posaďte se a přestaňte vymýšlet hlouposti. Česká republika se na úroveň vyspělých států Evropy dostane, až ji přestanou dusit političtí harcovníci. Vždyť to byla právě Vaše strana, která novým Rozpočtovým určením daní snížila příjmy Prahy o 700 milionů. A pokud tomu nerozumíte, zeptejte se svého kolegy Kalouska. Praha se musí především zbavit lidí, jako jste Vy a Vaši předchůdci,“ uvedl předseda DOMOVa David Štěpán.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vfe

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Zachránit svět před komunisty, marxisty a fašisty“. Trump na dálku rozpálil Orbánovu konferenci

16:34 „Zachránit svět před komunisty, marxisty a fašisty“. Trump na dálku rozpálil Orbánovu konferenci

V Budapešti od čtvrtka již potřetí probíhá maďarská verze Konference konzervativní politické akce (C…