Parašutista na Dnu armády dopadl mezi diváky; tři zranění

23.09.2017 20:50

Při závěrečném seskoku osmi parašutistů na Dnu armády na pražské Letné se jeden z nich netrefil do určeného prostoru a dopadl mezi diváky. Šestatřicetiletý výsadkář skončil v Ústřední vojenské nemocnici Praha, jedna z divaček byla převezena do Motola. Zranění nejsou vážná, řekla ČTK mluvčí pražské záchranné služby Jana Poštová. Podle Vlastimily Cyprisové z tiskového odboru generálního štábu mohl za nehodu náhlý poryv větru.

Parašutista na Dnu armády dopadl mezi diváky; tři zranění
Foto: Archiv
Popisek: vojáci

Parašutisté seskočili krátce po 14:00. „Výsadkáře při dopadu ovlivnil náhlý poryv větru. Minul proto stanovenou plochu, dopadl na ohrazení, za kterým stáli diváci, a shodil ho,“ uvedla Cyprisová. Zraněni byli podle ní tři lidé včetně parašutisty. „Událost byla předána vojenské policii a Policii ČR,“ dodala Cyprisová.

Výsadkář měl pohmožděné nohy a záda, jako první ho ošetřila zdravotní služba, která byla přítomná na akci. „Zraněná žena byla při vědomí, měla pohmožděná záda a loket,“ řekla Poštová. Pražská záchranná služba eviduje jen tyto dva zraněné. Vedle nich ale bylo zraněno ještě dítě, které přímo z místa do nemocnice v Motole odvezla sanitka Ústřední vojenské nemocnice.

Den s armádou přilákal na Letenskou pláň stovky lidí. Pro návštěvníky, mezi nimiž bylo mnoho rodin s dětmi, si pořadatelé připravili ukázky moderní i historické vojenské techniky a několik soutěží. Armáda ve spolupráci s Vojenským historickým ústavem představila průřez technikou, kterou v uplynulých 100 letech čeští vojáci používali a používají.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: čtk

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…