Parazit Marek Benda se mi smál do ksichtu, řekl Babiš. Čtěte, co na to říká napadený veterán ODS

20.11.2013 15:22

Andrej Babiš se při pondělním setkání se svými příznivci v Českých Budějovicích nelichotivě vyjádřil na adresu poslance ODS Marka Bendy. Předseda hnutí ANO ho označil za reprezentanta poslaneckého parazitismu. Marek Benda pak v reakci pro ParlamentníListy.cz Babiše nazval produktem marketingové agentury a komunistického režimu. Současně zpochybnil jeho pravicovou orientaci.

Parazit Marek Benda se mi smál do ksichtu, řekl Babiš. Čtěte, co na to říká napadený veterán ODS
Foto: Hans Štembera
Popisek: Marek Benda

„Ze mě dělali pitomce, když jsem byl u Moravce v té debatě. Tam seděli v hledišti většinou podporovatelé ODS. Seděl tam pro mě reprezentant skutečně poslaneckého parazitismu - Marek Benda - a smál se mi do ksichtu, že co to ten Babiš povídá o tom centrálním nákupu,“ řekl Andrej Babiš v pondělí večer několika stovkám posluchačů v sále domu kultury Metropol v Českých Budějovicích.

Babišovo sledování prý o něčem svědčí

ParlamentníListy.cz proto požádaly o reakci Marka Bendu. „Co s tím nadělám? Nic. Prostě takový je život. Je to úplná hloupost. Přijde mi to v podstatě směšné. Já jsem seděl na té debatě asi v patnácté řadě, rozhodně jsem neseděl pod pódiem, a jestli má pan Babiš potřebu mě takto sledovat a mapovat, tak to svědčí o tom, jak si představuje politiku. Navíc, pokud si správně pamatuji, tak jsem se rozhodně nesmál centrálním nákupům, ale pokud jsem se něčemu smál, tak tomu, když se Babiš pokoušel vysvětlit Moravcovi, jak to myslí s druhým pilířem, který bude povinný, ale bude z něj možné kdykoliv vystoupit, což opravdu byla formulace, ze které bylo patrné, že mluvčí tomu vůbec nerozumí,“ uvedl Benda.

Marketingový produkt

Anketa

Má Andrej Babiš vaši důvěru?

50%
50%
hlasovalo: 7208 lidí

Babiš je podle něj marketingový produkt. „To je zcela evidentní. Je to produkt, který tu vytvořila americká marketingová agentura, jelikož pravicoví voliči byli nespokojeni se stranami, které doposud volili, a objevilo se volné místo na trhu, do kterého se agentura strefila. Babiš měl na to, aby to zaplatil,“ doplnil dlouholetý poslanec ODS.

O jeho pravicovosti si můžeme nechat zdát

A vyjádřil i pochybnost nad Babišovou pravicovostí. Podnikání v době regulovaných trhů a státních dotací Benda podle svých slov nepovažuje za autentickou pravici. „Nechce zvyšovat daně, tomu rozumím, protože by je musel platit. V tomhle bodě má moji podporu, jinak si o jeho pravicovosti můžeme nechat jenom zdát. Člověk, který vyrůstal za komunistického režimu, aktivně s ním spolupracoval, vysazen v Maroku, agent Státní bezpečnosti, to jsou typické produkty komunistického režimu, nikoli svobodného," uzavřel Benda.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Petr Kupka

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…