Parkanová stát údajně připravila o 658 milionů

13.06.2012 16:23

Bývalá ministryně obrany a současná místopředsedkyně sněmovny Vlasta Parkanová (TOP 09) nedoplnila návrh na nákup letadel CASA znaleckým posudkem o ceně. Upozorňuje na to server lidovky.cz, protože to mělo být povinností tehdejší ministryně. Zjistil to z žádosti policie o vydání Parkanové.

Parkanová stát údajně připravila o 658 milionů
Foto: Hans Štembera
Popisek: Místopředsedkyně PS PČR Vlasta Parkanová

Vláda Mirka Topolánka tedy rozhodovala o zakázce bez důležitého dokumentu a kvůli tomu chce Parkanovou policie obvinit. Bývalá ministryně sice nemusela vypisovat zakázku na nákup transportních letadel, měla ale zadat posudek o ceně.

Protikorupční detektivové si podle lidovek.cz nechali posudek vypracovat u nezávislé americké společnosti. Rozdíl mezi obvyklou cenou a cenou za finální nákup pak byl 658 milionů korun. To je prý částka, o kterou stát díky Parkanové přišel. 

Obvinění by bylo zcela absurdní, míní Parkanová

Česko koupilo tři letouny CASA C-295 za 3,5 miliardy korun a jeden vyměnilo za pět bitevníků L-159. Obchod posvětila v roce 2009 Topolánkova vláda v demisi.

Místopředsedkyně sněmovny Parkanová se ve středu hájila, že v případě nákupu letadel CASA má čisté svědomí. Jakékoli obvinění by prý bylo zcela absurdní. Připomněla, že se jednalo o rozhodnutí celé vlády, která návrh jednomyslně schválila a uložila jí jako tehdejší ministryni obrany smlouvu uzavřít.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.


 

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vfe

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…