Paroubek se směje: Tomáš Hudeček, to je chlap

24.06.2014 10:41

Expremiér a předseda strany LEV 21 Jiří Paroubek kritizuje současného primátora za TOP 09 Tomáše Hudečka, protože navzdory svému tvrzení, že odstoupí, pokud bude stíhán za Opencard, tak nejenže neodstoupil, ale dokonce vede kandidátku TOP 09 v podzimních komunálních volbách. V článku s názvem „Tomáš Hudeček a jeho slovo chlapa“ o tom píše na serveru Vaše věc. Paroubek se vyslovil i pro odstoupení z kandidátky lídra ODS v Praze, bývalého primátora Bohslava Svobody, a to rovněž z důvodu, že je obžalován v kauze Opencard.

Paroubek se směje: Tomáš Hudeček, to je chlap
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jiří Paroubek

Do podzimních komunálních voleb v Praze TOP 09 nadále povede současný primátor hlavního města Tomáš Hudeček. Nezměnil to ani fakt, že je obžalovaný v kauze Opencard. Část členů jej sice kvůli obžalobě chtěla stáhnout, ale svou kandidaturu v TOP 09 obhájil. Tento fakt si vzal na mušku na serveru Vaše věc šéf LEV 21 Jiří Paroubek.

Primátor Hudeček označil návrh na obžalobu za pokračování absurdního příběhu. „K zodpovědnosti jsou účelově stavěni lidé, kteří se snažili, a v mém případě i nadále snaží, vyřešit předražený projekt Opencard. Tým pod vedením státní zástupkyně se odmítl zabývat tím podstatným – kdo za celou kauzou stojí a kdo z ní profitoval na úkor města," uvedl na vysvětlenou pro iDnes.cz Hudeček.

Dal slovo, že rezignuje

„Někteří radní i současný pražský primátor Tomáš Hudeček a bývalý primátor Bohuslav Svoboda byli za své působení v kauze Opencard posláni před soud. Jsou obžalováni z porušení pravidel hospodářské soutěže a porušení povinností při správě cizího majetku,“ shrnuje fakta Paroubek.

Článek Jiřího Paroubka ZDE.

Expremiér pak připomíná Hudečkova slova z loňského roku, kdy tvrdil, že v případě, že bude v souvislosti s Opencard obžalován, rezignuje na svůj post primátora. „Teď je ale vše jinak. Hudeček podle svých slov sice ctí, že by politici neměli lpět na své funkci, pokud je čeká soud, ale sílící pochyby o vyšetřování a snaha definitivně vyřešit kauzu Opencard jej prý naopak dovedly k rozhodnutí pokračovat v jeho úsilí. Prý nebude ustupovat tlaku různých politicko-byznysových skupin. Takže na post primátora nerezignuje, ale navíc ještě kandiduje na tuto pozici i v letošních volbách. Za ODS mu bude konkurentem Bohuslav Svoboda, ostatně stejně `postižený`, a tedy obžalovaný ve zmíněné kauze,“ napsal Jiří Paroubek.

Oba by se mohli zúčastňovat rady v nápravném zařízení

Šéf LEV 21 píše, že mu není jasné, v jakém úsilí to chce Hudeček pokračovat. Domnívá se totiž, že svým počínáním znevěrohodňuje pozici primátora.

„Podle Hudečkových slov se zdá, že si svou funkci primátora plete s rolí vyšetřovatele. Nutno podotknout, že primátorování mu zrovna dvakrát nejde (prodražení už tak předražené stavby tunelu Blanka a i jeho chování v souvislosti s Opencard), ovšem to z něj vyšetřovatele nedělá,“ hodnotí Paroubek.

„Nevím, v jakém úsilí to chce vlastně pokračovat, ale pokud to není úsilí co nejvíce znevěrohodnit a znedůstojnit pozici primátora hlavního města, měl by okamžitě odstoupit a společně s B. Svobodou zvážit svou kandidaturu v podzimních volbách. Neboť vážně hrozí, že se oba budou zúčastňovat zasedání pražské rady přímo v nápravném zařízení," dodal.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: dkr

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…