Paroubek se vrací. A tohoto chce v ČSSD dosáhnout

29.07.2020 17:48

Bývalý premiér a šéf ČSSD Jiří Paroubek se vydal zachraňovat sociální demokracii. Pro Rádio Impuls potvrdil spolupráci s šéfem ČSSD Janem Hamáčkem i některými dalšími sociálními demokraty.

Paroubek se vrací. A tohoto chce v ČSSD dosáhnout
Foto: archiv red, tan
Popisek: Jiří Paroubek

Paroubek v rozhovoru uvedl, že ví jak volební preference a  výsledky podzvihnout. „Určitě ty volby na podzim nebudou žádná hitparáda,“ poznamenal Paroubek s tím, že je vnímá jako mezistupeň k volbám do poslanecké sněmovny, jež se mají uskutečnit za rok a čtvrt. „A tam si myslím, že sociální demokracie musí opravdu zabrat, aby měla 8, 10, 12 procent. A nemyslím, že je to nějaká fantazie,“ podotkl Paroubek. 

Stranu podle něj na pokraj volitelnosti poslal expremiér Bohuslav Sobotka či místopředseda Senátu za ČSSD Milan Štěch. Naopak vnímá jako naději současného předsedu sociální demokracie Jana Hamáčka či ministryni práce a sociálních věcí Janu Maláčovou.

Řeč se pak stočila i na kandidaturu na prezidenta. To Paroubek odpověděl, že je zatím na takové úvahy brzy. „Když vidím tu hvězdnou pěchotu typu pana bývalého ministra, ani si nevzpomenu jeho jméno...“ začal Paroubek, následně uvedl, že míní Michaela Kocába. „Není sám, ti lidé nejsou soudní, takže já myslím, že každý musí, pokud chce usilovat o nějakou funkci, si především říct, jestli na to má nebo nemá,“ řekl.

Paroubek neví ani to, zda se vrátí do ČSSD. „Já o tom nijak zvlášť neuvažuji. Jestli to přijde, v budoucnu, tak to přijde, ale v tuhle chvíli to nevidím jako aktuální. Ty  věci, které pro předsedu nebo pro další funkcionáře sociální demokracie dělám, jsou spíše v programové oblasti a nepotřebuji o nich mluvit. Dokonce to bylo mojí podmínkou, že se o nich mluvit nebude,“ sdělil s tím, že by chtěl trvat na určité anonymitě, co pro stranu dělá, i nadále. 

Ing. Jiří Paroubek

  • Nenarodili jsme se sami pro sebe, ale proto, abychom sloužili své vlasti. ( Jindřich IV.)

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Je mi z toho na zvracení. Politický analytik Baránek a jiní o fotce slovenského exministra obrany s českou „nánou“ Černochovou

4:46 Je mi z toho na zvracení. Politický analytik Baránek a jiní o fotce slovenského exministra obrany s českou „nánou“ Černochovou

„Přijde k většímu a staršímu bratrovi, protože tak se to tradovalo, a tak moc se mu chce dostat do a…