Paroubek se vysmívá slabému vítězství ČSSD: Teď předveďte, jak se to dělá

26.10.2013 22:12

Někdejšího předsedu ČSSD a expremiéra Jiřího Paroubka (NS-LEV 21) nepřekvapily výsledky voleb. Zato se radikálně vyjádřil o prezidentu republiky. Prý rozkládá levici.

Paroubek se vysmívá slabému vítězství ČSSD: Teď předveďte, jak se to dělá
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jiří Paroubek

Jiřího Paroubka nezaskočil úspěch Babišova hnutí ANO. „Trendy jsem očekával, očekával jsem, že ČSSD dostane 21-24 procent, zatímco Babiš 15-20 procent hlasů,“ uvedl v rozhovoru, ve kterém komentoval výsledky voleb. Videozáznam zveřejnil na svých internetových stránkách deník Blesk.

Ing. Jiří Paroubek

  • Nenarodili jsme se sami pro sebe, ale proto, abychom sloužili své vlasti. ( Jindřich IV.)

Rovněž jej nepřekvapil propad ODS. „Kdyby byly volby před dvěma měsíci, měli by sotva pět procent,“ uvedl.

Někdejší ministerský předseda nepochybuje, že prezident republiky bude do sestavování vlády zasahovat. A to přesto, že utrpěl těžkou porážku, když navíc „dal v šanci svůj kredit“, poznamenal. Způsobil ovšem porážku levice, když prý rozložil sociální demokracii na prvočinitele. Miloš Zeman podle slov Paroubka sleduje jen svůj zájem a ne zájem levice, protože prý směřuje k poloprezidentskému systému a potřebuje oslabit stranu, jako je sociální demokracie.

K nastávající situaci pro ČSSD, která se dostala do podobné situace, v níž Paroubek po těsně vyhraných volbách v roce 2010 rezignoval z postu předsedy sociální demokracie, dnes řekl: "Všichni ti Einsteini v Lidovém domě, když mi říkali, jak se to má dělat. Tak teď to předveďte, jak se to má dělat." Narážel tak na těžké povolební vyjednávání, kdy není jisté, zda se Bohuslavu Sobotkovi podaří sestavit pevnou vládu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jma

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Blyatmobil.“ Ruský vynález se chytil. Odhalil ukrajinskou slabinu

21:33 „Blyatmobil.“ Ruský vynález se chytil. Odhalil ukrajinskou slabinu

Ruským tankům nazývaným „blyatmobiles“ nebo „želví tanky“ či „bitevní stodoly“ se dostává pozornosti…