Pavel Fischer ve druhém kole podpořil Jiřího Drahoše

13.01.2018 17:33

Prezidentský kandidát Pavel Fischer do druhého kola podpořil Jiřího Drahoše. Svůj výsledek, který překročil deset procent hlasů, označil za fenomenální. Prezidentu Miloši Zemanovi neblahopřál. Drahoš podle Fischera přislíbil, že se zaměří na témata, která bývalý diplomat považuje za důležitá. Zprávu přinesla ČTK.

Pavel Fischer ve druhém kole podpořil Jiřího Drahoše
Foto: Vít Hassan
Popisek: Pavel Fischer po natáčení debaty na TN.cz

To je například evropská spolupráce nebo otázka bezpečnosti. Fischer při více než 99 procentech sečtených hlasů získal zhruba 10,2 procenta a skončil na třetím místě.

„Budu volit Jiřího Drahoše a vyzvu také ty, kteří mě podporovali, aby zvážili udělat stejný krok,“ sdělil Fischer. Dodal, že výsledek nad deset procent hlasů považuje za úspěch. „Výsledek je neuvěřitelný. Cítím obrovské očekávání a radost. I mezi lidmi, kde dříve nebyl zájem o politiku, najednou vidíme, že se pro něco zapálili, a to je pro mě fantastická zpráva,“ řekl.

Drahošovi už osobně poblahopřál k jeho výsledku a krátce spolu mluvili i o politických otázkách. Bývalý diplomat za klíčová témata považuje zahraniční vztahy a spolupráci v Evropě a také mezinárodní bezpečnost. Tato témata podle něj v předvolební debatě chyběla. „Pan profesor mě ubezpečil, že s nimi chce pracovat,“ dodal kandidát.

Na otázku, zda bude zvažovat kandidaturu v dalších prezidentských volbách, Fischer uvedl, že to je ještě příliš daleko. Hlasy více než půl milionu voličů však podle něj znamenají závazek a bude zvažovat další kroky, které na základě této podpory učiní.

Fischer spolu s desítkami svých podporovatelů sledoval sčítání hlasů v restauraci v budově bývalého Federálního shromáždění v Praze, kam kandidát dorazil po druhé hodině. Bývalý velvyslanec ve Francii v minulosti působil na Pražském hradě v týmu prvního českého prezidenta Václava Havla.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Ing. Aleš Juchelka byl položen dotaz

životní úroveň

Dobrý den, pane Juchelko. Zajímá mě jedna věc. máte nějaký plán, jak zvýšit životní úroveň občanů ČR?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Provokace.“ Zmizelo to. Odkryto po smrti Josefa Laufera

4:40 „Provokace.“ Zmizelo to. Odkryto po smrti Josefa Laufera

Po smrti zpěváka Josefa Laufera mnozí připomínají jeho píseň o Svobodné Evropě a kapitánu Minaříkovi…