Pavel: Neřeknu, že jdu vládě po krku

14.01.2023 17:02 | Ze sítí

Generál Petr Pavel odstartoval svou dnešní druhou tiskovou konferenci. A hned vyvolal smích v sále. Poté se jak voličům vysvětlovat, že Babišova věta „Ano, bude líp“ nestačí. Pavel prý lidem nabídne vlastní recept, jak jim pomoci. Zdá se, že důležitou roli v tomto plánu má sehrát i vláda Petra Fialy (ODS).

Pavel: Neřeknu, že jdu vládě po krku
Foto: Hans Štembera
Popisek: Kandidát na prezidenta Petr Pavel

Prezidentský kandidát Petr Pavel uspořádal druhou tiskovou konferenci. Je to tisková konference ve chvíli, kdy jak Petr Pavel, tak Andrej Babiš získali každý takřka 2 miliony hlasů. Ale Petr Pavel ještě o pár tisíc víc a první kolo vyhrál se ziskem 35,3 procenta. Andrej Babiš získal 35,2 procenta hlasů.

„Na to, že jsem byl podle Andreje Babiše naprosto nezkušený člověk, tak ten výsledek nakonec vypadá dobře,“ pousmál se Pavel u řečnického pultíku do kamer ČT. V sále se ozval smích.

Danuši Nerudové, Pavlu Fischerovi a Marku Hilšerovi poděkoval za vyjádřenou podporu.

„Budu s nimi jednat o tom, jak tuto podporu převedeme do praktické podoby. To hlavní, o čem se tady po dva týdny budeme bavit, bude, zda v naší zemi bude panovat chaos a populismus, nebo tady budou panovat pravidla a politici budou dodržovat to, co slíbí a budeme důvěryhodní pro naše spojence,“ pravil Pavel.

Anketa

Chcete, aby Danuše Nerudová zůstala v politice?

3%
94%
hlasovalo: 17814 lidí

Poté přišel s prosbou. „Přijďte ke druhému kolu, pokud možno v ještě větším počtu, abychom mohli rozhodnout o směřování naší země,“ zdůraznil.

Vysvětlil, jak bude postupovat.

„Já bych chtěl voliče přesvědčit, že ty problémy, které máme, je třeba konstruktivně řešit s touto vládou, a ne se spoléhat na to, že shodíme vládu a potom se vydáme cestou uplácení voličů a populismu,“ řekl. „Já se budu snažit přesvědčit lidi o tom, že sliby ‚ano, bude lip‘ nestačí, že je třeba udělat něco víc.“

„Já bych nikdy neřekl, že půjdu vládě po krku, i kdybych s ní vůbec nesouhlasil, protože to není cesta. Je třeba hledat řešení. To s čím přicházejí Andrej Babiš a Jaroslav Bašta, že se v časech krize zbavíme vlády, to není řešení,“ zaznělo od Pavla.

Pak vysvětloval, proč si stále zachovává kamennou tvář.

„Mám velikou radost, to všichni vidí,“ řekl. A v sále opět vyvolal smích. „I když bych se usmíval mnohem víc, kdyby ten rozdíl byl třeba desetiprocentní. Tento rozdíl je natolik těsný, že ho vidím jako výzvu k další tvrdé práci, než k nějakému slavení,“ pokračoval.

Ve druhém kole prý bude jezdit za občany, stejně jako v kole prvním.

„Bude důležité, aby slyšeli, že prezident nabízí určité řešení jejich problémů, ale současně by měli vědět, že prezident sám o sobě nedokáže všechno vyřešit. Proto mluvím o spolupráci s vládou, i když s ní ne vždy souhlasím. Ale to, co říká, že půjde této vládě po krku, no tak – s kým pak bude prosazovat ta řešení?“ ptal se Pavel.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

12:50 Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

„Jedu se setkat s mamkou. Už jsme se léta neviděli. Jsme z Doněcka a já nechci bojovat za Putina. Už…